Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Spisak fudbalskih reprezentativaca Srbije uvek izaziva pažnju i reakcije, a ovoga puta i zbog činjenice da na njemu nema nijednog igrača koji nastupa u domaćoj Superligi.

Elitno srpsko takmičenje ove sezone ima 20 klubova, već je „zahuktalo“ i bilo je za verovati da će bar neko iz srpskih timova biti deo ideje selektora Ljubiše Tumbakovića za mečeve Lige nacija protiv Turske i Rusije.

PROČITAJTE JOŠ

Pročitajte još: Aleksić i Grujić na spisku, Srbija bez Luke i desnog beka

Ipak, slučaj nije bio takav, a selektor je imao objašnjenje za to.

„U novonastaloj situaciji, prateći šta se sve dešava, skautirali smo, mislim 43 igrača koji su interesantni za Ligu nacija i baraž. Moja ideja je uvek bila da moramo da afirmišemo i našu ligu i da uvek na spisku treba da budu igrači iz naše lige. Ovog momenta je praktično sve poremećeno zbog cele situacije. Moja ideja je da igrači iz naše lige, u sadašnjem procesu gde ulaze u ritam takmičenja, treninga, bolje ostanu u svojim klubovima. Naročito u onima koji igraju evropska takmičenja koja su veoma bitna i za igrače i za klubove. Onog momenta kada bude postojala potreba da budu deo tima, oni će biti tu“, rekao je Tumbaković.

Pročitajte još: Srbija sa dva debitanta na startu Lige nacija

On je dodao i da nije bilo direktnih dogovora sa klubovima.

„Nisam razgovarao ni sa jednim rukovodstvom, smatram da prećutni dogovor postoji i da ovog momenta izlazimo u susret tim klubovima. Za to vreme kada mi budemo imali pripreme oni će imati različiti model treninga u klubovima u odnosu na to šta ćemo mi da radimo“, istakao je Tumbaković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare