Fudbalska reprezentacija Srbije
FOTO: Aleksandr Vilf

Reprezentacije Srbije u četvrtak (20.45 časova) u Moskvi igra protiv Rusije prvi meč u Ligi B nacija, a neposredno pred poslednji trening Orlova na stadionu Dinama, na video-konferenciji na pitanja novinara odgovarali su selektor Ljubiša Tumbaković i napadač Rubina iz Kazanja, Đorđe Despotović.

Novinare je zanimalo da selektor Ljubiša Tumbaković oceni spremnost „orlova“ za prvi meč u ovoj godini.

„To je filozofsko pitanje. Mi treneri imamo uvid u njihovu fizičku pripremu tek kada dođu na pripreme. A oni se trenutno uglavnom nalaze u pripremnom periodu“, rekao je selektor Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor Srbije otkrio je da mu u skautiranju Rusa nisu pomagali srpski igrači koji igraju u toj državi.

„Nisam imao kontakt sa Ivanovićem, nisam razgovarao ni sa Despotovićem o tome, i to ne radim. Imamo svoju skauting službu, pratili smo njihove igrače i mislim da imamo uvid u njihovu formu i način igre“, izjavio je Tumbaković i osvrnuo se na kvalitete i slabosti rivala:

„Oni su jako dobra reprezentacija koja je svoj kvalitet pokazala na Svetskom prvenstvu. Imaju dobru hemiju, zajedništvo, iskustvo, igrače koji se nalaze u zrelim, lepim godinama. Sigurno su trenutno jedna od ponajboljih reprezentacija“.

Povrede Golovina i Alekseja Mirančuka sigurno će se odraziti na igru Rusa.

„Oni su sjajni igrači, sigurno će veoma nedostajati, ali ruska reprezentacija ima mnogo dobrih igrača koji sve mogu da nadomeste i sigurno da nam neće biti lako“.

Tumbaković nema dileme ni kad je u pitanju najveća pretnja po gol Srbije.

„Džuba je sjajan igrač, konstantna je opasnost za gol. Kada uđe u ritam onda imaju seriju, potrudićemo se da ni sada ne postigne gol, ali to je samo naša želja. Ono što će nam nedostajati u ovom trenutku to je Nemanja Matić koji neće više igrati za reprezentaciju Srbije“.

Đorđe Despotović mogao bi da debituje u Rusiji, zemlji u kojoj je u prethodnom periodu i skrenuo pažnju na sebe.

„Biću naravno zadovoljan da debitujem baš u Rusiji, zemlji gde dugo igram. Posle Orenburga sam tri meseca bio bez kluba, potpisao sam za Rubin, nedavno sam postigao i dva gola, tako da moram biti zadovoljan svojim igrama“, izjavio je napadač Srbije i dodao:

„Svako od nas će imati mogućnost da pokaže svoje kvalitete. Poznajem sve igrače, svi ćemo želeti da damo svoj maksimum u ovom trenutku. Mislim da se Rusi nalaze u dobrog formi , ali i mi smo sveži, željni igre, dokazivanja i dobrog rezultata“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar