Ljubiša Tumbaković o povlačenju Nemanje Matića i nepozivanju Luke Milivojevića
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ljubiša Tumbaković, selektor reprezentacije Srbije, prokomentarisao je povlačenje Nemanje Matića iz reprezentacije i nepozivanje Luke Milivojevića.

Vezista Mančester junajteda odlučio je u 32. godini da više ne igra za nacionalni tim.

PROČITAJTE JOŠ

„Nemanja je sve iznenadio, i mene. Imali smo super komunikaciju. Kvalitetan čovek, profesionalac, dugogodišnji reprezentativac. Čovek je rekao da se umorio, da vidi karijeru u drugom pravcu, stvarno nam je svima žao“, rekao je Tumbaković i dodao:

„Bio je na spisku i iznenadila me je njegova odluka. Mislim da je Matić dobro razmislio, stvarno mu želim svu sreću, deo je velikog kluba i verujem da će do kraja imati karijeru kakvu zaslužuje“, naglasio je selektor Srbije.

Na spisku reprezentacije za mečeve Lige nacija protiv Rusije u gostima (3. septembar) i Turske u Beogradu (6. septembar) nema Luke Milivojevića

„Srbija nema prava da se odrekne nekog igrača. Jednostavno, ovog momenta imamo grupu mladih igrača kojima moramo da damo šansu. Lukić, Grujić, Gudelj i Maksimović su sada tu“, bilo je sve što je Tumbaković rekao o tome zašto na spisku nema kapitena Kristal Palasa.

Kako je Nova.rs najavila, selektor će imati na raspolaganju i Luku Jovića, i Sergeja Milinković-Savića, ali ne i Miloša Veljkovića.

„Svi sa spiska su dobili dozvolu da dođu, osim Miloša Veljkovića koga klub nije pustio“, poručio je Tumbaković.

Selektor je dodao da će septembarski mečevi biti iskorišćeni na dva načina.

„Svaka reprezentativna utakmica ima dimenziju rezultata, svaki meč nam je bitan. Kroz septembarski termin imamo dva pravca, jedan je da napravimo rezultat, kvalitetnije su reprezentacije nego prošle godine. A i da pravimo atmosferu da što spremnije dočekamo baraž 8. oktobra i svakako da će nam i rezultat dobro doći. Momci su kvalitetni, pametni, to je najbolje što Srbija ima u ovom trenutku i očekujem da se tako i ponašaju“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar