Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Fudbaleri Crvene zvezde bili su na pragu istorijskog podviga protiv Milana. Tako malo je nedostajalo za prolaz, iako je Zvezda oba meča završila sa igračem manje!

Tim Dejana Stankovića pokazao je „zube“, i to ozbiljno, protiv giganta i sedmostrukog prvaka Evrope. Istina, nije Milan trenutno u rangu Sitija, PSŽ ili Bajerna, ali se vraća na mesto koje mu pripada.

PROČITAJTE JOŠ

Roso-neri su opet u trci za Skudeto, Zlatan Ibrahimović je ozbiljno „prodrmao“ ekipu Stefana Piolija, na kraju je morao da odigra poluvreme, jer je italijanski tim potcenio Zvezdu.

Čak su i navijači Milana na svojim portalima Zvezdu videli kao „tim za Seriju B„, što se obilo o glavu. Nije se ni Zlatan Ibrahimović naigrao, niti učinio nešto što bi osiguralo prolaz Milana, ali je poluvreme bilo dovoljno da pokaže ozbiljnu klasu.

Na kraju, Milan je čak i strepeo za prolaz, pa je sudija svirao kraj pre kornera, koji je mogao da bude koban za roso-nere. Tako nešto desilo se u Beogradu, Milan Pavkov je matirao Donarumu za 2:2, što je potpuno promenilo dimenziju meča u Milanu.

Na kraju, uz uzdah olakšanja se Milan okreće duelu sa Romom, jer bi novi poraz od Zvezde bio potpuno koban za samopouzdanje. Podsećanja radi, za vikend je Milan izgubio od Intera, a nekoliko stvari se izdvaja kao nedostajuće za eventualni prolaz Zvezde – Milan Rodić odnosno pravi levi bek, šira klupa u defanzivi i spremnija pojačanja.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

RODIĆEV KARTON KOBAN

Prestrogo je Milan Rodić dobio drugi žuti karton u Beogradu, što je Zvezdu ostavilo bez jedne od osovina igre.

Rodić je u protekle četiri sezone bio nezamenjivi deo svih velikih uspeha i utakmica Zvezde, čak se više osetilo njegovo odsustvo nego Nemanje Milunovića.

I ofanzivno i defanzivno, Rodić je ipak prvi šraf na levoj strani, a činjenica je da je olako dobio koban karton u Beogradu.

To nije mogao da prećuti ni Dejan Stanković.

“Jaka, tvrda utakmica, penal je olako sviran. OK, razumem da je Milan, ali dosta je lagano to svirano. Ali nismo odustali, ni posle drugog žutog. Lagano je bilo, gledaju obojica loptu, nije bilo namere. Ostala je otvorena nada. Sva zasluga ide momcima, igraš protiv dobre, jake ekipe, uigrane, ne znam kako su ušli u meč, ne zanima me. Imaju ozbiljnu tranziciju, kvalitet, ali smo verovali“, rekao je tada Stanković.

Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

NESPREMNA POJAČANJA

Aksel Bakajoko se već dva puta povredio, prvo na pripremnom meču, sada i pred revanš sa Milanom. Tako je Zvezda u startu izgubila još jednu opciju, uz povredu Strahinje Erakovića kod kog je bio koban zaleđeni teren u Nišu.

Uz to, Filipo Falko je došao kao igrač kome je tek potrebno vreme da uđe u ritam, što se osetilo i u Beogradu i u Milanu, iako je bivši igrač Lečea imao motiv „do neba“ zbog toga što se nije dokazao u Italiji.

Sada je bio na radaru svima, ali, jednostavno, nije bio spreman da svoje želje pretvori u pun ritam od 90 minuta na terenu.

Delimično, sve je posledica toga što ni Zvezda, uprkos kontinuitetu od četiri ozbiljne sezone u Evropi, i dalje nije primamljiva destinacija za igrače koji su u top formi, već je baza za povratak u fudbalski život.

Tako je bilo u slučaju Dijega Falčinelija, čije je plodove Zvezda počela da ubira tek nešto kasnije.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

NEDOSTAJALA „DUŽA“ KLUPA ZA ODBRANU

Dejan Stanković vrhunski se suočio sa nezgodnom situacijom, jer je, uz karton Rodića, morao da sastavlja odbranu i bez Milunovića.

PROČITAJTE JOŠ

Ostao je tako bez najiskusnijeg štopera, ali su Radovan Pankov i Miloš Degenek „doktorski“ obavili zadatak. Pankov je napravio potpuni „reset“ i arhivirao je lošu partiju iz Beograda, osim početne treme u prvih 10-ak minuta, izneo je odlično meč, ali je zato Marko Gobeljić ovaj put bio tragičar.

Šansa se može promašiti, penal je splet okolnosti, ali je Gobeljić ipak najveću grešku napravio neshvatljivim i nepotrebnim faulom, daleko od svog gola. Protiv renomiranog i favorizovanog velikana, to se ne prašta, pa je morao ranije u svlačionicu.

Upravo u tim momentima se videlo da je Zvezda možda napravila i grešku što nije dovela Duška Tošića, koji je čak odbio ponude iz Turske, čekajući poziv Zvezde.

Njegova polivalentnost bi bila zlata vredna, naročito zato što Stanković često eksperimentiše sa postavom, formacijom, pa bi svejedno bilo da li će pokriti poziciju beka ili štopera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare