Foto: Printscreen Twitter

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su dvaput nerešeno s Milanom 2:2 i 1:1 u šesnaestini finala Lige Evrope i časno su se oprostili od tog takmičenja.

Primili su dva gola kod kuće, dali su jedan u gostima na San Siru i Milan je prošao dalje u osminu finala.

PROČITAJTE JOŠ:

Do prvog remija je Zvezda došla u završnim trenucima utakmice posle kornera iz kog je Milan Pavkov skočio i postigao gol glavom.

U revanšu je to sprečio arbitar Hesus Hil Manzano. Španac je strogo ispoštovao pravilo dodatna tri minuta, pa crveno-belima nije dozvolio da izvedu korner koji su Beograđani izborili.

Računali su da će im to biti poslednja šansa i ostali su u šoku kada je Manzano ipak svirao kraj.

Vreme je isteklo nekih pet sekundi u trenutku kada je korner trebalo da se izvede, Manzano je to video, ali je fudbalska praksa da se ovakve situacije dopuste timu koji napada.

Španski sudija tu praksu nije ispoštovao, pa je burno reagovao i trener gostiju Dejan Stanković, ali i njegovi igrači. Bilo kako bilo, Zvezda je ostala bez šanse da ugrozi gol rivala u poslednjem trenutku i možda ga još jednom šokira, ali i ovako nije razočarala.

Tim pre što je poslednjih dvadesetak minuta odigrala sa igračem manje zbog isključenja Marka Gobeljića iz 70. minuta susreta.

Zbog ovog kornera su se pobunili i drugi sprski sportisti poput Nemanje Nedovića ili Marka Kešelja, dok je sudijski ekspert Dejan Nedić objasnio da je situacija bila čista što se pravila tiče, ali i da je „sudiji falilo hrabrosti da pusti korner“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar