Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Marko Gobeljić baš nema sreće u evropskim mečevima. Na tri utakmice, nastup mu se pretvorio u horor, poslednja je viđena u Milanu.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezdin univerzalac kao momenat karijere ponosno može da izdvoji gol protiv Điđija Bufona na „Marakani“, imao je odličnih nastupa, poput onog u Londonu na gostovanju Arsenalu kada je u džep stavio Tea Volkota, i to kao levi bek.

Bilo je sjajnih momenata, ali će poslednji biti traumatičan za Gobeljića. Zanimljivo je da mu je zapravo prvi nastup u Evropi u crveno-belom dresu bio težak i za zaborav.

Bilo je to 2017. godine, kada je zapravo i počela velika Zvezdina evropska priča.

Bilo je turbulentno protiv ekipe sa Malte, kada niko nije ni slutio da će Zvezda vezati četiri godine u Evropi, i to sa dva uzastopna učešća u Ligi šampiona.

Gobeljić je tu imao i svetlih i mračnih trenutaka.

MUNJEVITI CRVENI NA DEBIJU

Već na debiju za Zvezdu u Evropi, Gobeljić je brzo morao da napusti teren, kada je tim Vladana Milojevića igrao na Malti protiv Florijane. U jednom intervjuu za klupski sajt, Gobeljić je priznao da mu je to najveći blam.

„Možda crveni karton na debiju protiv Florijane na Malti, posle samo sedam minuta u igri. Ne mogu da kažem da je to ‘blam’, ali je veliko razočaranje za mene“, priznao je Gobeljić.

Bilo je 3:3 tada, a Gobeljić se ovog meča setio čak i na jubileju 2. marta 2020. godine, kada je odigrao 100. meč.

„Sećam se kao da je juče bilo. Na Malti sam bio isključen posle sedam minuta provedenih na terenu. I to zasluženo. Kako sam počeo odlično mi ide za sada“, naveo je Kraljevčanin.

Gobeljić je direktan crveni karton dobio u 81. minutu, u igru je ušao umesto Rikardinja.

LOM NOGE LITVANCU

U meču protiv Suduve, Zvezda je bez Gobeljića završila meč u Beogradu, jer je on teško povredio nesrećnog Vaidasa Slavickasa.

Dobio je direktan crveni karton, slomio je nogu Litvancu, koji je potom operisan u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

Trener Zvezde Vladan Milojević izjavio je posle meča da je Gobeljić „rastrojen“ zbog svega što se dogodilo, a dan kasnije oglasio se i fudbaler.

„Izvinjavam se zbog starta na utakmici sa Suduvom. Izuzetno teško mi je palo to što se desilo, nikakva namera nije postojala i žao mi je što se tako završilo. Nadam se da će se Slavickas oporaviti što pre i da će brzo se vratiti na teren i nastaviti da pruža odlične partije“, rekao je Marko Gobeljić tada.

Teško mu je palo što je rivala tako dugo ostavio van terena, a uz Mitra Mrkelu i Zvezdana Terzića ga je obišao posle operacije.

„Drago mi je što sam imao prilike lično da se izvinim zbog povrede. Žao mi je zbog svega što se desilo i zato mi je mnogo značilo što sam danas imao priliku da popričam i lično se izvinim Slavickasu“, poručio je Gobeljić.

Foto: TANJUG/AP Photo/Antonio Calanni

HOROR U MILANU

Proganjaće dugo navijače Crvene zvezde scena u kojoj Marko Gobeljić promašuje prazan gol. Donaruma je bio u mreži iza linije i nije imao mnogo vremena da se postavi, sve je bilo kao na „tacni“, ali je Gobeljić podbacio u 68. minutu.

Skrivio je i penal u prvom poluvremenu, lopta ga je pogodila u ruku, a tragičnu partiju začinio je crvenim kartonom.

Samo dva minuta posle promašenog zicera za preokret, Gobeljić je morao da krene put svlačionice, jeftinim i nepotrebnim faulom je dobio drugi žuti karton.

I pored toga, Zvezda je sa 10 igrača ostavila vrhunski utisak, malo je nedostajalo da dođe do prolaza u narednu rundu, ali će Gobeljić ipak morati da se pomiri sa ulogom tragičara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram