Fudbaleri Srbije došli su u sredu popodne na trening pred start Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Foto: Promo

Oseti pobedu.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

„Orlovi“ su došli od 17.30 na teren u Augzburgu gde je bilo najavljeno da će ih dočekati nekoliko hiljada srpskih navijača. Čisto da ih priviknu na atmosferu koja će ih čekati i za četiri dana na Feltins areni u Gelzenkirhenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Dobrih pola sata pre zakazanog treninga, okupilo se ispred trening centra stadiona Rosenau više stotina ljudi, koji su u redovima bili primorani da čekaju ispred ulaza na stadion.

Deo njih je putovao i po nekoliko sati da bi došli na trening, a autobus sa fudbalerima je stigao nekoliko desetina minuta pre termina u pratnji policije.

Mnogi su imali obeležja Srbije, zastave, dresove, drugi i natpise mesta poput Peći i Goraždevca. Inače, čitavu akciju je organizovao grad, koji je i delio karte za trening Srbije, pa je deo karata otišao školama fudbala i lokalnim zajednicama i nisu baš svi fanovi „orlova“ mogli da dođu do svojih ulaznica.

Ovakva pažnja ne treba da čudi iz bar dva razloga – prvi je činjenica da je ovo jedini otvoreni trening Srbije u Nemačkoj, a drugi dužina vremena od kada smo prošli put igrali Evropsko.

Srbija igra prvi meč na Evropskom prvenstvu posle 24 godine i prvi kao samostalna zemlja. Protivnik ni manje ni više nego Engleska, jedan od favorita, kako u grupi C, tako i na Evru.

Taj meč se igra u nedelju od 21 sat, a da neće sve biti baš glatko, uverili smo se već prvog dana kada smo po dolasku fudbalera Srbije mogli da vidimo i provokacije grupe Albanaca koja je prolazila automobilom ispred hotela Maksimilijans u Augzburgu.

BONUS VIDEO: Albanski navijači se pojavili ispred hotels Srbije i provocirali

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar