Foto: Irfan Licina/Starsportphoto ©

Trener fudbalera Novog Pazara Radoslav Batak rekao je da njegovi igrači ne smeju da precene, ali ni da potcene ekipu Javora, kojoj gostuju u predstojećoj utakmici 23. kola Super lige Srbije.

„Biće teško. Javor je posebno opasan na domaćem terenu. Dobra su, tvrda i takmičarska ekipa, koja je u izjednačenom meču s Partizanom propustila šansu da osvoji bod. Mi ne smemo da stanemo posle jedne dobre utakmice kući, koju smo odigrali s Radničkim. Znamo svoje vrline i slabost. Daćemo maksimum i nadam se dobrom rezultatu“, rekao je Batak.

PROČITAJTE JOŠ

Oba tima trenutno su van zone ispadanja. Javor zauzima 13. mesto na tabeli sa 25 bodova, dok je Novi Pazar na 14. poziciji i ima bod manje.

„Javor najčešće preti iz prekida. S druge strane, moji izabranici tu imaju problem. Timovi koje sam ranije vodio nisu primali golove iz defanzivnih prekida, a posebno ne posle kornera. Tu preuzimam punu odgovoronost“, naveo je Batak.

Objasnio je zbog čega su prekidi ključni.

„Nije pitanje života ili smrti, ali jako je blizu toga. Dve trećine golova u modernom fudbalu dođe posle prekida. To je tih pet ili 10 sekundi, gde je potreban visok stepen koncentracije“, dodao je on.

Javor i Novi Pazar igraju u ponedeljak od 15 časova na Stadionu kraj Moravice u Ivanjici.

Superliga Srbije, 23. kolo

Subota

Čukarički – Zlatibor 2:0 (0:0)

(Šapić 53, Brimančević 55)

Nedelja

13.00 Mladost Lučani – Vojvodina

13.00 Napredak – Inđija

13.00 Partizan – Radnik

13.00 Proleter – Metalac

17.05 Spartak – Crvena zvezda

Ponedeljak

15.00 Javor – Novi Pazar

15.00 Mačva – Radnički Niš

15.00 TSC – Bačka

15.00 Voždovac – Rad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar