Potresna ispovest Kukoča: Tukao sam se, krao, bio otpisan…

Fudbal 04. okt. 202014:15 > 14:54
Podeli:
Foto: EPA-EFE/BOGDAN DANESCU

Hrvatski fudbaler Tonći Kukoč je u iskrenoj ispovesti otkrio da ga je najvažnija sporedna stvar na svetu spasla od pakla koji sa sobom nosi ulični život.

Doskorašnji saigrač novog igrača Partizana Filipa Holendera iz Mađarske je za svoj 30. rođendan odlučio da sa javnošću podeli sve o svom nekadašnjem životu na koji nije ponosan.

PROČITAJTE JOŠ

„U 30 godina sam napravio milion pi*darija i da mogu da vratim vreme opet bih to ponovio jer je to život. Ponosan sam na dve stvari u životu, što sam oženio ženu svog života i što sam kupio psa“, naveo je Kukoč.

Dalji rođak legendarnog Tonija Kukoča je naveo da je „bio otpisan od početka“.

„U školi se nisam družio sa vršnjacima, sve mi je bilo zabranjeno, ali kunem se, uživao sam. Nekome je samoća kazna, a meni je bila dar. U školu nisam verovao, niti ću verovati. Tamo te uče da će život biti divan i krasan. Kakva je to samo laž bila…“

Kukoč je priznao da je odrastao na ulici.

„Ulica me je odgajila, tukao sam se, krao sam po prodavnicama, u srednjoj su me slali na praksu u ‘Konzum’, gde mi je šef rekao da treba da pazim na momke iz Pomorske škole jer oni kradu. Ja sam jedva čekao da dođu pa da kradimo zajedno. Pojeo sam na stotine čokoladica dok me nisu uhvatili pa izbacili. Izbacili su me i iz srednje, bio sam mlad, mogao sam da skrenem sa puta, ali sam znao svoj put i šta želim da radim u životu“.

On je potom počeo da govori o fudbalu.

„Fudbal me je spasao, svu svoju energiju sam uložio u njega. Kada se rodiš u Dalmaciji kao muško, tvoj san je da igraš za Hajduk. Ostvario sam ga, prva utakmica Barselona pred 30.000 ljudi, pa Stouk siti pred 30.000 ljudi… Gol protiv Zagreba, celi Split kliče tvoje ime. Sada se naježim… Došao je poziv za reprezentaciju, za sve sam se sam izborio, niko mi ništa nije dao bez da sam to zaradio svojim radom. Sada kada gledam unazad, taj delikvent, koji je bio osuđen na propast od svih drugih, da nikada neće biti ništa od njega… Ipak, nije loše. Ja sam pobednik nad svima njima“.

Kukoč je uputio poruku „mladima i otpisanima“.

„Najvažnije je biti dosledan sebi i verovati u sebe. Na kraju će sve biti isplaćeno, Ima Boga, pa da je i zrno graška“, zaključio je Kukoč.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar