Foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Viktorija Azarenka je posle sedam godina uspela da stigne do finala US Opena.

Beloruska teniserka je bila najbolja na svetu, ali je usledio veliki pad posle koga je ipak pronašla način za povratak u vrh.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je u polufinalu ovogodišnjeg takmičenja savladala Serenu Vilijams sa 1:6, 6:3, 6:3.

„Mnogo toga se promenilo za sedam godina. Tokom te 2013. već sam imala u rukama Australijan open, u kontinuitetu sam dobro igrala, bila broj jedan. Na neki način od mene se i očekivala da odem daleko na svakom turniru. I ja sam mislila da sam nedodirljiva“, navela je Azarenka.

Kako je dodala, to su vrlo opasne situacije.

„Pad bio veoma bolan. Naučila sam mnogo stvari, posebno da me to što sam teniserka, ne čini boljom ili gorom osobom. Sada sam sazrela u svakom pogledu. Osećam se ispunjenije, srećnije, nego u tom periodu. Nema više velike tenzije, pritiska i to pomaže“.

Beloruskinja je u seriji od 12 pobeda. Pre starta US opena osvojila je pehar na Sinsinati mastersu. Veliko samopouzdanje omogućilo joj je da se vrati iz minusa i savlada vlasnicu 23. gren slem titule.

„U prvom setu sve je bilo pod Sereninom kontrolom. Poeni su bili kratki, sjajno je servirala. Ja sam se mučila posebno sa drugim početnim udarcem. Znala sam da mi je jedini spas, da uvučem Serenu u duže razmene. Od statrta drugog seta ušla sam u bolji ritam, sa mnogo više energije. Drago mi je što sam uspela da nađem način da pobedim veliku šampionku“.

U finalu je čeka Naomi Osaka, sa kojom je trebalo da zaigra na Sinsinati mastersu, ali je Japanka predala zbog povrede.

„Posao još nije gotov. Osaka je moćna teniserka, sa jakim udarcima. Veliki šampion. Biće to sjajan meč, u kojem ćemo i jedna i druga juriti treću Gren slem titulu“, zaključila je Azarenka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar