Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Gol i dve asistencije Dušana Tadića, kapitena Ajaksa, u velikom derbiju protiv PSV (5:0), dva pogotka Aleksandra Mitrovića u dresu Fulama na gostovanju Notingem Foresu (4:0) i magija Dušana Vlahovića, špica Fjorentine, iz slobodnjaka za overu trijumfa Fjorentine nad Kaljarijem 3:0.

Vikend iz snova za „orlove“ koji hvataju zalet za ono što ih čeka na kraju kvalifikacija za Mundijal 2022. u Kataru. Ovako paklenim napadom ne mogu da se pohvale ni mnogo jače reprezentacije, a selektor Dragan Stojković Piksi može da trlja ruke gledajući kako Tadić, Mitrović i Vlahović terorišu golmane na klupskoj sceni.

Mitrogol je zatresao mrežu najpre za 2:0, potom i za konačnih 4:0 protiv Notingem Foresta, i pogurao Fulam na drugo mesto Čempionšipa sa 29 bodova, pet manje od vodećeg Bornmuta.

PROČITAJTE JOŠ

Koliko sve u igri ekipe iz Londona zavisi od srpskog napadača dodatno svedoči i to da je na tri vezane pobede u poslednja tri meča dao pet golova. Ujedno je i prvi strelac engleske druge lige sa čak 15 pogodaka, prate ga Brereton (Blekburn) i Solanke (Bornmut) sa po 10.

„Dobro je počeo utakmicu, imao je nekoliko šansi. Ako mu napravite prilike, on je vrlo opasan i na nama je samo da mu stvaramo gol-šanse. Ne volim da uvek pričam o jednom ili dvojici igrača, ali Mitrović je već postigao 15 golova i jasno je koliko nam je važan. Svi vredno rade za njega kako bi se našao na pravom mestu u pravo vreme“, rekao je trener Fulama, Marko Silva.

Amsterdam slavi Dušana Tadića, kapitena, istinskog lidera i najboljeg igrača slavnog kluba. PSV je došao u dvorište „kopljanika“ s namerom da ih pretekne na vrhu, a prošao je kao bos po trnju – 5:0.

Najveće zasluge idu na račun naše „desetke“, jer je Tadić opet plesao po terenu. Najpre je spakovao golove Bergusu i Aleu u 19. odnosno 56. minutu, da bi u nadoknadi stavio tačku na demoliranje „filipsovca“ i pobrinuo se za konačnih 5:0.

Sredinom prvog poluvremena je povratnom loptom sa levog krila omogućio vođstvo, za 2:0 je centrirao Aleu posle skraćenog kornera početkom drugog dela, a poslednji sudijski zvižduk pretekao je zaobilaženjem golmana da zaokruži fenomenalnu partiju.

U njegovoj partiji mogao je da uživa i jedan od saradnika selektora Dragana Stojkovića, trener u nacionalnom timu Kacušito Kinoši. Japanski stručnjak iskoristio je pauzu između utakmica „orlova“ da otputuje najpre u Amsterdam, a zatim i u Italiju.

„Zaista sam impresioniran načinom kako je Ajaks organizovan i koliko je Dušan važan deo kompletnog sistema kluba iz Amsterdama. Tadić je vrhunski profesionalac, potpuno je posvećen, kod njega se vidi ogromna želja za pobedom i uspehom. Drago mi je što imam priliku da radim sa njim i hvala Ajaksu na gostoprimstvu i prilici da gledam veliki derbi holandskog fudbala“, rekao je Kinoši koji je otišao u Rim gde ću se videti sa našim reprezentativcima iz Lacija i Fjorentine, Sergejem Milinković-Savićem odnosno Dušanom Vlahovićem, Nikolom Milenkovićem, Matijom Nastasićem i Aleksom Terzićem, koji u sredu (20.45) igraju u okviru 10. kola Serije A.

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Imaće Piksijev saradnik izvesno šta i da vidi na „Olimpiku“, jer je Vlahović nastavio sa sjajnim partijama. Za vikend je zaokružio pobedu nad Kaljarijem od 3:0 i to magijom u sudijskoj nadoknadi. Stameni centarfor je maestralno izveo slobodnjak sa oko 25 metara i prosto zakucao loptu u mrežu.

Inače, oko Vlahovića se digla velika bura prethodnih dana, pošto nije produžio ugovor s Fjorentinom, pa se čak našao i na udaru navijača „Viole“ koji su ga vređali. Zato je i odbio da izvede penal protiv Kaljarija.

„Nemam dobar osećaj, nemam dobar osećaj“, navodno je ponavljao saigračima na terenu Vlahović kada su ga upitali da izvede jedanaesterac, a ove sezone ima maksimalan učinak jer je pogodio svih osam udaraca sa bele tačke.

Reprezentacija Srbije 7. novembra počinje pripreme za utakmicu protiv Portugala, 14. novembra u Lisabonu, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Tri dana ranije, „orlove“ očekuje i prijateljski meč protiv Katara u Beogradu, ali je sva pažnja usmerena na gostovanje Ronaldu i drugovima koja će i odlučiti ko će direktno na Mundijal, a ko u nikad teži baraž.

BONUS VIDEO Dušan Tadić – gol i dve asistencije, Ajaks – PSV 5:0

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar