Foto: Andrew Schwartz / Sipa Press / Profimedia

Endi Mari, britanski teniser i prijatelj Novaka Đokovića, kaže da niko iz nove generacije igrača neće osvojiti 20 grend slem trofeja.

To su u još uvek aktuelnoj generaciji koja traje skoro 20 godina, uradili Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković. Đoković je ove godine osvojio tri trofeja sa najvećih turnira i time se izjednačio sa najvećim rivalima.

PROČITAJTE JOŠ:

Propustio je šansu da ih u meču sa Danilom Medvedevim u finalu US Opena nadmaši po broju titula i da uzme „kalendarski slem“.

Mari je i sam osvajao grend slemove, ima tri u svojoj kolekciji, ali bi sigurno osvajao više da nije bilo „velike trojke“.

„Da li žalim što sam rođen u slično vreme kada i oni? S jedne strane žalim jer govorim sebi da bih osvojio mnogo više da oni nisu bili tu, ili da sam bio pet, šest godina mlađi. Imao bih više šansi. S druge strane, imao sam priliku da igram i izazovem najbolje igrače u istoriji na najvećim turnirima“, rekao je Mari tokom turnira u Antverpenu, a prenosi Sportskeeda.

Sa svakim od najboljih igrača Mari je mogao da igra na njegovoj omiljenoj podlozi. I da mu valjano parira.

Defanzivom je mogao da ugrožava Nadala na šljaci, kontrama Đokovića na betonu, a i sa Federerom je igrao na Vimbldonu.

„Igrao sam sa Rafom na Rolan Garosu, Rodžerom na Vimbldonu i Novakom na Australijan Openu i US Openu, uvek u finalima, čak i na Olimpijskim igrama. Naravno, nisam pobedio u svim tim okršajima, ali u nekoliko jesam. Srećan sam što sam mogao da igram protiv njih, pomogli su mi da napredujem i postavim lestvicu visoko“, kaže Mari.

Od „novih“ igrača, izdvojio je Medvedeva, koji je sa 25 godina uzeo prvi GS trofej, ali i Stefanosa Cicipasa, koji je tri godine mlađi od Rusa.

„Ima tek nekoliko momaka koji mogu da teže najvećim dometima. Videćemo za pet, ili deset godina ko će tu prevladati, ali sumnjam da će iko od njih osvojiti 20 grend slemova kao što su uradila tri čudovišta“, konstatovao je Mari.

BONUS VIDEO: Poštar iz Pavlovaca o sprecifičnom poklonu za Novaka Đokovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar