Foto: FK Crvena zvezda

Nenad Milijaš, asistent Dejana Stankovića, šefa stručnog štaba Crvene zvezde, govorio je pred meč 5. kola Superlige u kojem gostuju Proleteru (petak, 18).

Zvezda sa maksimalnim učinkom ide u Novi Sad, ali će sigurno u mislima biti i gostovanje Tirani, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

„Čeka nas jedan težak meč između dva evropska, ali bitan je svaki bod i daćemo maksimum u nameri da dođemo do sva tri u Novom Sadu“, rekao je Milijaš i dodao:

„Nama je 90 odsto utakmica protiv ekipa koje se vrate nazad i čekaju šansi iz kontri. Kad god napadamo, moramo da mislimo i o odbrani. U uvodnim mečevima Suprelige dali smo dosta golova, pojedinačni kvalitet zna da reši bunker rivala i lakše nam je sigurno kada prvi povedemo“.

PROČITAJTE JOŠ: Zvezda u Tirani – 75 godina posle golova Mitića i Stankovića

Pomoćnik u stručnom štabu crveno-belih nije mogao da otkrije da li će neko odmarati pred put u Albaniju i preskočiti 5. kolo domaćeg prvenstva.

„Tek smo imali jedan trening posle Evrope, drugi nas tek čeka. Bili su svi zdravi koliko znam. Izvešćemo najbolji sastav od spremnih igrača protiv Proletera i ko god da dobije šansu, svestan je šta treba da radi u dresu Crvene zvezde. Ne znam ko sigurno neće igrati, videćemo posle treninga. Proleter je čvrst protivnik i nije lako doći do bodova u Novom Sadu“.

Milijaš se osvrnuo i na Tiranu, rivala na putu do 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koja je eliminisala Dinamo Tbilisi u gostima 2:0.

„Ima još vremena, Proleter je najbitnija utakmica sada. Što se tiče Tirane, naši igrači su profesionalci, mi se bavimo samo terenom i mislimo samo o tome kako da dođemo do pozitivnog rezultata. Lično sam gledao utakmicu protiv Dinamo Tbilisija, iznenađenje jeste ali i nije što je prošla Tirana. Videli smo kako je teško kada je samo jedna utakmica, nema popravnog, ali najbitniji smo mi i sve zavisi od nas, i na nama je da se što bolje spremimo“.

Trener Tirane veruje da su oni favoriti u duelu sa srpskim šampionom.

„Pa dobro, on je to rekao, nek bude tako. Mi idemo uvek na pozitivan rezultat. Pokušavamo da držimo igrače fokusirane samo na Proleter, a normalno je da se razmišlja o Evropi. Ipak, najbitniji je prvi sledeći korak i verujem da ćemo doći do cilja“, završio je Milijaš obraćanje dan pred gostovanje Proleteru.

Srpski prvak pohod ka trećem uzastopnom učešću u grupnoj fazi Lige šampiona nastavlja preko Albanije, u utorak (20 sati). Biće to treći meč za crveno-bele u samo sedam dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram