Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Odlično je Crvena zvezda krenula u novu sezonu i mogao je Dejan Stanković da bude zadovoljan viđenim u prvom kolu Superlige.

Prvak Srbije savladao je Novi Pazar sa 3:0, pred praznim tribinama stadiona „Rajko Mitić“ zbog mera koje su na snazi usled koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:

„Novi Pazar je igrao muški, nisu odustajali ni u jednom trenutku, bez obzira na rezultat. Mi smo na ovu utakmicu gledali kao da je poslednja pripremna, jer smo zatvorili jedan ciklus od 24 dana. Verujem da ćemo biti još bolji iz dana u dan“, rekao je Stanković.

PROČITAJTE JOŠ: Trijumf na Zvezdinoj premijeri: Katai i Spiri strašan tandem

Osvrnuo se trener Zvezde i na to što se igralo bez navijača na „Marakani“, pa su često mogle da se čuju i njegove i instrukcije kapitena Milana Borjana.

„Prezadovoljan sam, jer kapiten nije tu samo da bi nosio traku. On je tu da preduzme odgovornost i da u svakom momentu ‘čita’ kako se oseća njegova ekipa. Da li treba da spusti ili podigne loptu. Žao mi je što je ovakva situacija, deluje sablasno i nestvarno bez publike. Fudbal se igra zbog ljudi, ali situacija takva i mi ćemo adaptirati. Možda nekad i nije loše što nema publike, pa mogu da doviknem nešto što treba da se koriguje. Nadam se ipak da će sve ovo što pre da nas prođe i da ćemo u bliskoj budućnosti imati pune tribine“.

Zvezda je povela posle sjajne akcije Kataija i Spiridonovića u 8. minutu, da bi već u 13. Ivanić iz penala udvostručio prednost. Konačnih 3:0 postavio je Vulić fenomenalnim udarcem iz slobodnjaka.

„Ne znam na koga me Vulke podseća sa slobodnjacima, neka bude unikat. Izdigao se mnogo, odlično je radio i nagoveštaj se video već krajem prošle sezone. Odradio je fenomenalne pripreme. Slažem se da je igra izgledala lepršavo, prvi pogodak i penal, ali je bilo onda malo i zadovoljstvo. I razumem ih, nisu bili u situaciji da idu 200 na sat, znam to. Za moj ukus su možda i previše kontrolisali utakmicu, ali podvlačim da ih razumem. Bitno je da smo Kataiju uspeli da damo 45 minuta, Sanogu 65-70, videli ste o kakvom igraču se radi, njega moramo da čuvamo jer nije dugo igrao. Biće prostora za dosta momaka“.

Za kraj se osvrnuo Stanković i na superligaški debi Strahinje Erakovića, koji je veoma dobro funkcionisao u štoperskom tandemu sa Pankovim.

„Erak je debitovao u prvom kolu, pa ja bih bio presrećan, trčao bih do kuće sad, ne bi trebalo niko da me vozi“, završio je trener crveno-belih i legenda kluba sa Marakane.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar