Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Partizana su na startu Superlige Srbije kao gosti na stadionu "Mladost" pobedili ekipu Napretka sa 3:1.

Crno-beli su prethodnu sezonu završili na drugom mestu, a Napredak je bio deseti.

PROČITAJTE JOŠ:

Kruševljani su se u prošloj sezoni pokazali kao neugodan protivnik Partizanu, u Beogradu je u avgustu prošle godine bilo 2:2, dok je u decembru u Kruševcu Napredak slavio sa 3:2.

Ali sada je sve bilo drugačije, Savo Milošević i njegovi izabranici, našli su način kako da dođu do bodova.

Meč je igran po jakom suncu, na oko 30 stepeni celzijusa i može se reći da je igračima oba tima to dodatno otežavalo posao da prikažu sve što umeju.

U prvom poluvremenu, igralo se i pored toga dosta otvoreno, Partizan je često pokušavao centaruštevima sa strane preg gol Kruševljana, kao i udarcima van kaznenog prostora, dok je Napdedak, utisak je, bio opasniji iz kontre.

Spremo je u 13. minutu pokušao glavom da ugrozi gol Partizana, ali nije bio precizan, pa je tri minuta kasnije golman gostiju Popović intervenisao posle jedne kontre u poslednji čas da bi Partizan imao šansu u 23. minutu.

Sadik je pronašao Sumu pred golom, ovaj je šutira glavom, ali lopte je otišla preko prečke.

Saša Zdjelar i Takuma Asasno su potom u 29. i 30. minutu pokušali da zatresu mrežu Napretka, ali bez uspeha, da bi u finišu prvog dela oba tima pojačala.

Smenjivali su se napadi, imali su solidne prilike i jedni i drugi, Asano i Bojan Ostijić su šutirali, ali s i izblokirani, da bi pokušaj loba Srđana Kočića u 45. minutu bio takođe neuspešan.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

I kad se očekivao odlazan na odmor, novi napad Kruševljana urodio je plodom. Utisak je da je Kostić loše šutirao, pre nego što je mislio da doda loptu Srđanu Kočiću, koji je poveo loptu koji korak, a onda preciznim udarcem sa desetak metara iskosa sa leve strane, pogodio levi donji ugao za 1:0, vođstvo Napretka i odlaska na odmor.

Savo Milošević je rešio da odmah u poluvremenu izvrši izmenu, umesto Filipa Stevanovića uveo je Lazara Markovića i to mu se ekspresno isplatilo.

Nije prošlo 40 sekundi, a bivši napadač Liverpula je prvi kontakt sa loptom pretvorio u gol za izjednačenje. Posle centaršuta sa desne strane glavom je prosledio loptu u mrežu – 1:1..

Tom prilikom se povredio golman Vladan Živković, iznet je sa terena, a koji minut kasnije peh i za Markovića, u 55. minutu je morao da izađe i on i Milošević je na teren poslao mladog Nikolu Čolića.

Bilo je do kraja dosta tempa u igri oba tima, Partizan je nekako bio konkretniji i opasniji, i u samom finišu uspeo je da dođe do pobede.

Igrao se 86. minut kada je Moroljub Kostić skrivio penal, rukama je držao igrača Partizana i Grujić je pokazao na belu tačku, a Bibras Natho je bio precizan – 1:2.

Uspeo je Partizan u nadoknadi, tačnije u njenom petom minutu da dođe i do trećeg gola. Suma je izblokira, Nikola Čolić je dobro pratio akciju i pogodio za konačnih 1:3.

Sve detalje meča pod Bagdalom mogli ste da pratite uživo uz naš LIVE BLOG.

Napredak – Partizan 1:3 (1:0)

Stadion: „Mladost“ u Kruševcu. Sudija: Danilo Grujić. Strelci: Kočić u 45+2 za Napredak, a Marković u 47,  Natho u 86. iz penala i Čolić u 90+5 minutu za Partizan.

NAPREDAK: Živković (od 51′ Jordanov) – Stević, Mršić, Marinković, Leković – Kostić, Milovanović (od 79. Živanović) – Spremo, Markoski, Kočić (od 71. Mijić) – Abubakar.

PARTIZAN: Popović – Miletić, Ostojić, Vitas, Urošević – Zdjelar, Natho – F. Stevanović (od 46. Marković, od 55. Čolić), Suma (od 89. Šćekić), Asano (od 81. Ivanović) – Sadik.

SUPERLIGA, 1. KOLO

Subota:

Napredak – Partizan 1:3 (1:0)

(Kočić 45+2′ – Marković u 47,  Natho u 86p, Čolić 90+5)

Crvena zvezda – Novi Pazar 19.30

Radnički – Metalac 19.30

Mačva – Bačka 19.30

Proleter – Rad 19.30

Čukarički – Inđija 19.30

Voždovac – Radnik 19.30

Petak:

Spartak – Zlatibor 3:0 (2:0)

(Denković 8, 32, Srećković 90)

TSC – Vojvodina 2:2 (1:1)

(Lukić 26, Silađi 79 – Mrkaić 35, Varga 49ag)

Mladost – Javor 2:1 (2:0)

(Krajišnik 25, Jovanović 40 – Zverkanov 75)

DRUGO POLUVREME:

90+6′ Kraj utakmice, pobeda Partizana!

Napredak je imao prednost na poluvremenu, ali je Partizan postigao tri gola u nastavku i zasluženo stigao do pobede na startu sezone. Dobra utakmica po velikoj vrućini, treneri mogu biti zadovoljni onim što su videli.

90+5 Goooool! Treći gol Partizana, strelac Čolić

Sadik je imao sjajnu šansu, izblokiran je, ali je na pravom mestu bio mladi Nikola Čolić koji je reagovao na odbijenu loptu, lako je zatresao mrežu za 1:3.

86′ Gooooool! Natho ne greši, 1:2

Miroljub Kostić je držao rukama jednog igrača, jeftin prekršaj, a Bibras Natho je bio neumoljiv sa 11 metara – 1:2.

85′ Penal za Partizan!

85′ Odličan udarac Natha

Slobodan udarac za Partizan, sa 25 metara je šutirao Natho, za malo preko prečke!

83′ Kakva šansa za Mrkića!

Velika šansa za Napredak! Nova kontra, Mrkić je izašao pred gol Partizana, prevario je jednog igrača, prepacio loptu na levu nogu i potom je šutirao očajno – prego prečke gola Partizana.

81′ Treća izmena kod crno-belih

Takuma Asano ide na klupu, ušao je Đorđe Ivanović.

79′ Nova izmena kod Kruševljana

Milovanović ima karton i umoran je, Ivanović je rešio da ga menja i uvede na teren Marka Živanovića.

77′ Odličan pokušaj Ostojića

Pokušao je Bojan Ostojić sa distance, sa 30 metara, ali je Aleksa Jordanov odlično odbranio. Novi korner za Partizan.

73′ Partizan pojačava

Partizan diže tempo, kreće odlučnije jer nema mnogo vremena. Jordanov je odbranio udarac Asana sa desetak metara.

71′ Izmena u Napretku

Trener Napretka Dragan Ivanović je izvršio novu izmenu. Mijić je na terenu umesto strelca Srđana Kočića.

68′ Pokušaj sume – izblokiran, žuti „rukometašu“ Milovanoviću

Panika pred golom Napretka, pokušao je Suma, ali je izblokiran. Propala je nova prilika za goste. Nemanja Milovanović je zaradio žuti karton posle duela sa Sadikom. Bilo je to povlačenje za dres u rukometnom stilu!

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

66′ Negoduju s klupe Partizana

Duel za loptu pred golom Napretka, sudije su procenile da je sve u redu i da nije bilo igranja rukom. Milošević i svi sa klupe Partizana mislili su drugačije…

63′ Dosta duela, dosta povreda

Od početka drugog dela više posla za lekare dva tima. Sada je i Ognjen Mršić na travi posle kornera za Partizan. Srećom sve je u redu, igra se nastavlja.

57′ Žuti Mrkiću i Uroševiću

Sudija Grujić je pokazao kartone Marku Mrkiću i Slobodanu Uroševiću koji su se pokoškali posle neopreznog starta Mrkića.

55′ Kakav Peh, Marković se povredio

Svege desetak minuta je Lazar Marković proveo na terenu. Postigao je gol, ali i on je uskoro završio na travi. Nije mogao da nastavi meč, pa je Savo Milošević morao da u igru uvede mladog Nikolu Čolića!

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

51′ Živkovića odvela ambulantna kola

Golmana Napretka ambulantna kola su odvela sa terena, čini se da se radi o povredi kolena posle pada u situaciji kada je Marković postigao gol za 1:1. Na golu Napretka sada je Aleksa Jordanov kojem je to debi.

47′ Sjajan potez Miloševića

Lazar Marković je prvi kontakt sa loptom pretvorio u gol. Centaršut sa desne strane, on se našao na petercu, glavom je zahvatio loptu i zatresao mrežu. Čini se da je deblji kraj izvukao golman Napretka Vladan Živković.

47′ Goooooool! Partizan je izjednačio!

46′ Milošević odmah menja, Marković umesto Stevanovića

Savo Milošević se rešio na promenu odmah u poluvremenu. Mladog Filipa Stevanovića je ostavio na klupi, umesto njega je na terenu iskusni Lazar Marković. U timu napretka nema promena.

PRVO POLUVREME:

45+2 Kraj poluvremena!

Napadi su se isplatili. Doduše, mogao je i Partizan da vodi, ali računaju se iskoriščene prilike. Napredak je jednu od nekolko koje je imao, uspeo da pretvori u gol. Pad koncentracije odbrane crno-belih u finišu prvog dela koštao ih je gola. Čeka nas uzbudljivo drugo poluvreme.

45+2′ Goooooool! Napredak vodi!

Miroljub Kostić je pokušao, lopta je došla do Srđana Kočića koji sa desetak metara iskosa sa leve strane šutira i pogađa levi donji ugao gola Partizana. Popović nije mogao noišta da uradi – 1:0.

45′ Dve šanse u dva napada

Sjajna šansa sa Srđana Kočića, pokušao je da lobuje Popovića, ali slabo je to uradio, da bi u kontri Sadik „promešao“ trojicu igrača Napretka pred golom, ali ne i da uputi bolji šut i šansa je propala!

44′ I Ostojić šutirao

Partizan navaljuje u finišu prvog dela, pokušao je i Bojan Ostojić šutem sa 20 metara, ali je i on izblokiran.

43′ Novi pokušaj Asana

Nikola Leković je uspeo da izblokira šut Takume Asana sa desetak metara iskosa sa desne strane, taman toliko da Živković uhvati loptu. Partizan je opet dobro pripretio.

39′ Solidne šanse za oba tima

Imao je Napredak novu dobru kontru, ali su Popović i igrači odbrane crno-belih dobro rešili tu situaciju, da bi pokušaj Sadika bio izblokiran i Partizan je stigao do petog kornera.

30′ Pokušaj Asana glavom

Novi centaršut sa leve strane pred gol Napretka, na drugoj stativi bio je Asano, zahvatio je loptu glavom, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

29′ Šut Zdjelara

Vlada Živković golman Napretka, ukrotio je lako udarac Stevanovića iz slobodnog udarca. Doduše, bilo je dobrih 30 metara od gola.

23′ Velika šansa za Sumu!

Taman pred mini pauzu za soveženje igrača, prilika za goste! Najbolja od početka meča. Umar Sadik je sjajno „podbo“ loptu, centrirao na glavu Sejdube Sume, ali on je sa nekih pet metara od gola nije najbolje zahvatio i ona je otišla preko gola. Da je bilo obrnuto, da je Suma centrirao, a visoki Sadik bio pred golom, verovatno bi i ishod bio drugačiji. Ovako, mreže i dalje miriju.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

21′ Otvoren meč

Čini se da je meč otvoreniji. Partizan dosta preti, Napredak se oslanja na kontru, čeka se prvi gol.

17′ Dobar šut Stevića

Nova kontra Napretka, Dušan Stević je pored dvojice igrača uspeo da šutira, ali je Popović odbio loptu u korner.

16′ Popović u zadnji čas!

Pokušaj kontre Napretka, golman Popović bio je na mestu, u poslednji čas je izbio golman Partizana Aleksandar Popović,.

13′ Prilika za Napredak

Centaršut sa leve strane u sam peterac, loptu je na drugoj stativi glavom zahvatio Spremo, ali ne i dovoljno dobro da bi ugrozio gol Partizana. Utisak je da je odbrana gostiju morala bolje da reaguje pre toga.

8′ Prvi korner za goste

Partizan je stigao do prvog kornera posle centaršuta Miletića. Posle kornera, gužva pred golom Napretka, ali Sejduba Suma nije zahvatio loptu kako je želeo. Ništa od svega.

6′ Blaga inicijativa Kruševljana

Napredak ima loptu nešto više u nogama na početku susreta.

2′ Žuti karton Lekoviću

Oštar start igrača Napretka na Umara Sadika, jasno, već je požuteo. Danilo Grujić je na startu zauzeo jasan kriterijum, neće dozvoliti grubosti.

1′ Napredak krenuo jako

Pokušali su igrači Napretka odmah da iznenade crno-bele. Napad po levoj strani, ali odbrana gostiju je dobro reagovala.

Utakmica je počela!

Počeo je meč u Kruševcu.

Na koga još treneri mogu da računaju?

Trener Napretka na klupi za rezerve ime sledeće igrače: Jordanov, Mrkić, Vučević, Zeljković, Živanović, Mijić, Zuvić, Matić, Šarac, Rašković, Ćuković.

Što se tiče Partizana rezerve su: Stojković, Vujačić, Pavlović, Ivanović, Šćekić, Brežančić, Marković, Čolić, Matić, Lutovac, Smiljanić.

Šta će biti sa Sadikom i Stevanovićem?

Navijači Partizana su svesni da je leto u toku i da će biti promena u timu. Trener Partizana je dao nekoliko opservacija i po tom pitanju.

PROČITAJTE JOŠ: Milošević kratko o Kangi, Kataiju i odlascima Fiće i Sadika

Milošević: Najteži rival za Partizan

Trener Partizana Savo Milošević svestan je šta očekuje njegov tim. Pogledajte OVDE šta je Savo rekao pred ovo gostovanje.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan čeka prvu pobedu u Kruševcu posle pet godina

Crno-belima neće biti lako. Ne samo zato što je početak sezone, već i zato što je Napredak nezgodan rival. Partizan u Kručevcu nije pobedio od maja 2015. godine! U poslednjih devet mečeva sa Napretkom ima samo dve pobede.

Vreme je za nova uzbuđenja u Superligi!

U Srbiji je u toku vrelo leto, ali i početak nove sezone. Šta bolje nego jedno atraktivno gostovanje kao što je Partizanovo u Kruševcu.

DOBRODOŠLI!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare