Foto: EPA/ANTONIO BAT

Davor Šuker, predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza i Zlatko Dalić, selektor "vatrenih", završili su danas samoizolaciju u koju su otišli sopstvenim izborom, nakon što su saznali da je prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza pozitivan na koronavirus. Podsetimo, oni su boravili sa Kokezom na kongresu UEFA početkom marta.

Šuker i Dalić bili su sa Slavišom Kokezom 3. marta na žrebu za drugu sezonu Lige nacija koja startuje u septembru mesecu, ali nisu imali bliski kontakt s predsednikom FSS koji je virus dobio u Milanu, gde je boravio nedelju dana krajem februara.

PROČITAJTE JOŠ

Vodeći ljudi Hrvatskog fudbalskog saveza danas su odradili 14. dan samoizolacije, bez obzira na to što nisu imali nikakve simptome, rešili su da ispoštuju proceduru.

„Smatram da smo ovim potezom pokazali odgovornost u ovoj osetljivoj situaciji. Iako nismo imali bliske kontakte, nismo želeli bilo šta da rizikujemo. Kao što znate, Hrvatski nogometni savez (HNS) je brzo reagovao prekidom svih takmičenja, a naši zaposleni će raditi od kuće u ovom periodu koliko god je to moguće. Moramo svi da preuzmemo odgovornost i da sledimo intrukcije nadležnih organa, kako bismo dali naš doprinos u borbi s koronavirusom“, rekao je Davor Šuker za zvanični sajt HNS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram