Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Fudbaler Atletiko Madrida Luis Suarez rekao je da je otišao iz Barselone pošto su mu rekli da je suviše star i da neće moći da igra na visokom nivou.

Urugvajac je posle šest godina napustio Barselonu, čiji je drugi najbolji strelac u istoriji sa 198 golova. On je imao još godinu dana ugovora, ali mu je novi trener Ronald Kuman rekao da na njega ne računa.

Suarez se dobro uklopio u novi tim, do sada je u La Ligi postigao 16 golova i deli prvo mesto na listi strelaca sa nekadašnjim saigračem Lionelom Mesijem.

PROČITAJTE JOŠ

„Ono što mi je najviše zasmetalo je to što su mi rekli da sam suviše star, da ne mogu da igram na visokom nivou i da neću moći da ispunim zahteve velike ekipe. To mi se nije dopalo“, rekao je Suarez za „Frans fudbal“.

On je dodao da je svake godine imao dobru statistiku u Barseloni i ocenio da igrači koji su nedavno došli na „Kamp Nou“ nisu dovoljno kvalitetni.

„Da nisam ništa uradio u klubu kakav je Barselona za tri ili četiri sezone, razumeo bih. Ali, svake godine u Barseloni postizao sam više od 20 golova. Uvek sam imao dobru statistiku, odmah iza Mesija. Danas, vidimo da nije lako igrati u Barseloni. Mnogi igrači koji su došli nisu na očekivanom nivou. Igrao sam šest godina u Barsi, održavao sam određeni nivo i ispunjavao očekivanja. U Barseloni su se okolnosti promenile, klubu su bile potrebne promene. I prihvatio sam ih. Jedina stvar koja mi smeta je način i kako se sve to dogodilo. Mislim da sam zaslužio više poštovanja“.

Oseća se žal u njegovim rečima…

„To je odluka koju nisam mogao da sprečim. Osećao sam da na mene više ne račinaju, uz svoj ponos, rekao sam sebi da ću nastaviti da pokazujem da i dalje vredim. Zbog toga sam prešao u Atletiko, svidela mi se ideja da pređem u konkurentan tim“, dodao je 34-godišnji napadač.

Suarez je odigrao 283 utakmice i postigao 198 golova za Barselonu. Sa katalonskim klubom osvojio je četiri šampionske titule u Primeri, četiri Kupa kralja, Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, Superkup Evrope i dva Superkupa Španije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar