Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Defanzivac Srbije Stefan Mitrović kaže da će "orlovi" u kvalifikacionim mečevima protiv Luksemburga i Irske ići na pobede, ali da neće zanemariti ni Katar.

Srbija, posle martovskog okupljanja i tri utakmice ima sedam bodova i sada nastavlja put ka Mundijalu u Kataru, najpre četvrtog septembra kod kuće, a onda sedmog u Dablinu.

PROČITAJTE JOŠ:

U međuvremenu se igra i meč sa Katarom, koji nema takmičarski značaj, a Mitrović pred sledeće susrete navodi gde je prednost našeg tima.

„Naravno da smo se uželeli, uvek je čast igrati za Srbiju, veliko zadovoljstvo doći u Pazovu sa ekipom i stručnim štabom. Što se tiče mene, malo manje od pola godine nisam igrao, jer sam bio u Japanu s timom. Mnogi drugi momci nisu bili, pa su se možda više uželeli nego ja. Što se tiče sledećih utakmica, već duže vreme smo sa Piksijem, znamo šta očekuje od nas, znamo sistem igre i to je prednost“, rekao je Mitrović na konferenciji.

Želi pobedu i protiv Katara, kako bi to bilo zamajac za „ono pravo“ protiv Luksemburžana i Iraca.

„Već smo postavili da taj imperativ da hoćemo maksimalan broj bodova, idemo na svih šest, imamo kvalitet za to. Treba da odradimo posao najozbiljnije moguće, kao u martu i onda će naš kvalitet doći do izražaja. Obe sledeće utakmice su ozbiljne, stručni štab će uraditi svoj deo posla, mi svoj i hajde da dobijemo“, kaže Mitrović.

Ponovio je da cela ekipa mora da igra odbranu, ali se nada da će oni kojima je to primarni zadatak biti na visini zadatka.

„Ne postoji strah, svaki početak ti daje dodatno samopouzdanje. Svedoci smo da smo u prethodnim kvalifikacijama počinjali loše i na kraju zbog toga ispaštali, pa nismo igrali velika takmičenja. Zato nam znači dobar početak, ali moramo da nastavimo istim putem“, jasan je štoper Srbije.

On je nedavno promenio sredinu, pa je Francusku zamenio za Španiju i tim Hetafea. Tamo ga je dočekao još jedan srpski internacionalac Nemanja Maksimović.

„Dobro sam se snašao, Maksa mi je mnogo pomogao jer je već duže u Hetafeu, vrlo bitan igrač u sistemu naše ekipe i pomogao mi je da se adaptiram kako treba. Što se tiče moje situacije, zadovoljan sam transferom tamo, bio sam u Španiji 2014. i od tada mi je bila želja da se vratim. Mislim da je to jedna od najboljih liga na svetu i mislim da će sezona biti bolja nego prošla“, veruje Mitrović.

Odgovorio je i na pitanje da li smatra dobrom odluku UEFA da uvede VAR do kraja kvalifikacija, jer više neće moći da skida lopte poput one Ronaldove.

Foto: Starsport

„Pa po meni je dobra odluka UEFA jer sa VAR-om dobijamo tu sigurnost da ćemo imati ispravne odluke sudija i raduje me to. Što se tiče utakmice s Portugalom, najvažnije je da je taj rezultat ostao na semaforu i on nam daje nadu da možemo na Svetsko prvenstvo“, kaže Mitrović.

Ukratko je opisao i u kojim segmentima ili na kojim pozicijama su sledeći rivali Srbije opasni.

„Što se tiče Luksemburga, tri imena se izdvajaju, Rodrigez, Bareira i Pereiro i više nije slučajno što prave dobre rezultate. Imaju selektora na čelu stručnog štaba dugo godina, imaju sistem i igraju sve bolje svake godine. Duže su na okupu i treba ući ozbiljno u tu utakmicu. Od Iraca dosta njih igra u Premijer ligi, imaju dosta duela, dugih lopti, potenciraju prekid igru. Treba da se fokusiramo na nas, da obratimo pažnju na njihove vrline i da ih što bolje neutrališemo“, zaključio je Stefan Mitrović.

BONUS VIDEO: Top 5 transfera u svetu fudbala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar