Srpski fudbaler Dušan Vlahović rekao je da bi voleo da u reprezentaciji nastavi golgeterski niz iz Fjorentine, ali da to nije prioritet.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlahović je igrao veoma dobro i u prvom okupljanju, na kom su „Orlovi“ osvojili sedam bodova iz tri meča protiv Irske (3:2), Portugala (2:2) i Azerbejdžana (2:1).

Dušan kaže da se uželeo igranja za Srbiju, pošto je od prošlog okupljanja prošlo skoro pola godine. Srbiji sada slede okršaji sa Katarom (1. septembar, revijalna), odnosno Luksemburgom (4. septembar, kvalifikaciona) i Irskom (7. septembar).

„Složio bih se sa Mitrom, najveća je čast i odgovornost biti ovde, trenirati sa ovakvim igračima i stručnim štabom. Moramo da damo sve od sebe, a videćemo šta i kako“, kaže Vlahović na konferenciji za novinare u ponedeljak popodne.

Dobre igre iz marta, podigne su atmosferu u taboru ekipe Dragana Stojkovića Piksija.

„Pobednički mentalitet, ići na pobedu, atmosfera se zasniva na pobedama. Bila bi lepa uvertira da pobedimo Katar i da onda pobedimo i u dva krucijalna meča“, dodaje Vlahović.

Od Luksemburga i Irske očekuje teške okršaje, ali veruje da njegov tim može da se pripremi na najbolji mogući način. Odgovorio je i na pitanje da li očekuje da zaigra opet u paru sa Aleksandrom Mitrovićem.

„Svi žele da igraju za Srbiju i svima je to san. Na meni je da radim i nametnem se, ali će na kraju biti kako kaže Dragan Stojković Piksi“, kaže Vlahović.

Posebno ga raduje što će se ovog puta naći na travi stadiona u Beogradu (protiv Luksemburga) pred srpskom publikom po prvi put.

„Meni će biti prvi put da igram sa reprezentacijom pred publikom, to još nisam osetio, biće najbolji osećaj na svetu. Zvuči kao kliše, ali kad neko krene da igra fudbal, prva želja mu je reprezentacija i pun stadion. Zato će to biti ostvarenje sna za mene. Mitar već zna, on je igrao i zna kako izgleda kad istrčiš pred našim navijačima na stadion i taj osećaj svako želi da doživljava“, priča Vlahović.

Foto: Starsport

Nije siguran da li može da ponovi prošlu klupsku sezonu, kad je briljirao u dresu Fjorentine, ali bi svakako deo te forme hteo da prenese na reprezentaciju, koja nema straha pred utakmice u kvalifikacijama.

„Nemamo strah, niti smo ga imali, ne treba da ga bude. Samo da nastavimo da slušamo Piksija i uveren sam da možemo do Mundijala“, ističe Dušan pun samopouzdanja.

Naposletku je odgovorio i na pitanje o tome da li mu je žao što je ostao u Fjorentini, iako je bilo unosnih ponuda drugih klubova.

„Dobro, nezahvalno je pričati da li mogu da ponovim prošlu sezonu. Verujem u sebe, ali ništa ne pada s neba. Mora da se radi jače, moram više od ostalih a teren je jedino merilo. Imam neki svoj cilj i nadam se da mogu da ponovim prošlu sezonu. Videćemo šta bude na kraju sezone. Što se tiče transfera, ne razmišljam o tome, iako je veliki pritisak javnosti da li ću ići ili neću. Nisam razočaran što sam ostao u Fjorentini, bila je moja odluka. Ima ljudi koji vode računa, moje je da igram fudbal. Kad dođe vreme, doći će sve. Odlučio sam da ostanem i nadam se da ću pomoći klubu da završimo bolje nego prošle“, zaključio je Vlahović.

BONUS VIDEO: Top 5 transfera u svetu fudbala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar