Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojević; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Tenzija dugo nije bila veća, a novi detalji o incidentu svedoče šta se desilo.

Nakon remija Čukaričkog i Partizana (0:0) u 30. kolu Superlige strasti se ne smiruju. Saša Ilić je napustio klub, iz Partizana su se oglasili oštrim saopštenjem, a Milorad Vučelić je imao žestoku poruku za arbitra koji će suditi večiti derbi.

PROČITAJTE JOŠ

Problem je nastao kada u 11. minutu meča Novak Simović, glavni sudija meča, nije pokazao crveni karton Bojanu Kovačeviću zbog prekršaja nad Rikardom Gomešom, koji je imao otvoren put ka golu rivala. Pokazao je samo žuti, a usledili su žestoki protesti igrača, pa i Aleksandra Stanojevića.

Trener Partizana je nepunih pet minuta nakon meča odlučio da se verbalno obračuna sa Simovićem.

Stanojević je tražio objašnjenje zbog čega Kovačević nije isključen zbog prekršaja u 11. minutu, prenosi „Sportklub„.

Svedoci sa lica mesta, kako piše ovaj portal, navodno to i potvrđuju, pa je Simović objasnio da po novim pravilima prekršaj na više od 40 metara od gola ne može da se definiše kao izgledna prilika za postizanje gola, automatski ni dovoljno jasan razlog da se pokaže crveni karton.

Rasprava je trajala nešto duže, a uz Stanojevića je bio i Branislav Vukašinović, trener u stručnom štabu Partizana.

PROČITAJTE JOŠ

Arbitar je kasnije pojasnio da nije imao došlo ni do kakve reakcije iz VAR sobe, gde su bili Marko Ivković i Goran Beljina, te da automatski nije morao ni da preispituje sopstvenu odluku. Simović je nekoliko puta potvrdio da je uveren da je doneo dobru odluku prilikom sporne situacije, te je poručio Stanojeviću da može da tumači situaciju kako želi jer iznosi stav sa „trenerske, ali ne i sudijske strane“.

Ovaj slučaj nije prijavljen od strane službenih lica, pa neće biti ni predmet disciplinske komisije FSS. Sve se to dešavalo ispred sudijske svlačionice na stadionu Čukaričkog.

Pomoćnici Simoviću na ovom meču bili su Nikola Đorović i Miloš Simović, dok je četvrti arbitar bio Milan Stefanović.

BONUS VIDEO Navijači Partizana traže titulu posle debakla od Fejenorda

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare