Milan Lešnjak
Milan Lešnjak; Foto: FK Čukarički

Čukarički dobio novog trenera.

Milan Lešnjak imenovan je za novog trenera Čukaričkog i na toj funkciji će naslediti Sašu Ilića, sa kojim je klub sporazumno raskinuo saradnju.

PROČITAJTE JOŠ

Lešnjak će debitovati na klupi u subotu od 14 časova protiv TSC, u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije.

Strateg je pojasnio da je uvek tu za klub sa Banovog brda.

„Ekipa je igrala dobro tokom sezone, čvrsto drži treću poziciju, na putu je da izbori plasman u Evropu. Već sam u sistemu Čukaričkog, u poslednje vreme kroz saradnju sa BASK-om, gde je klub slao mlade igrače na kaljenje. Sada sam preuzeo ulogu šefa struke, sa ciljem da najpre u narednih sedam mečeva plej-ofa odigramo takmičarski fudbal, da probamo mlade igrače, da vidimo ko je od njih za velika dela. Uvek sam tu za klub, to nikad nije bilo sporno. Na nama je da najpre matematički osiguramo treće mesto, pa da potom imamo još više prostora za mlade momke. A Čukarički zaista ima dobru ekipu, vrlo talentovanu, sa odličnim balansom starijih, iskusnijih i mlađih prvotimaca“, rekao je Lešnjak.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

U sezoni 2016/2017 je već bio trener prvog tima, a to nije bila jedina pozicija na kojoj je bio u klubu.

„U prethodnom mandatu sam bio tri-četiri godine u Čukaričkom, na funkcijama koordinatora, direktora Omladinske škole, trenera prvog tima… Znam klub, znam kako funkcionišu stvari. Takođe, dobro poznajem igrače, mnogima sam i ranije bio trener. Na primer, golman Mićović je bio kod mene u selekciji 2001, Miladinu Stevanoviću sam takođe bio selektor, Srđana Mijailovića znam iz Crvene zvezde, još iz mlađih kategorija, Šapić je kod mene debitovao u Lučanima protiv Mladosti, Savić i Kovač su igrali kod mene u Zvezdi… Sve su to dobri momci, odlični igrači. Opuštanja ne sme da bude ni u jednom trenutku. U plej-ofu nema lakih rivala, igraćemo samo protiv najboljih u ligi.“, rekao je Lešnjak.

BONUS VIDEO Navijači Partizana traže titulu posle debakla od Fejenorda

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar