Saša Ilić
Saša Ilić; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Doveo ekipu do trećeg mesta, a dobio otkaz zbog sporne izjave

Kao bomba u ponedeljak odjeknula je informacija da Saša Ilić više nije trener Čukaričkog.

PROČITAJTE JOŠ:

Ilić je vodo ekipu u nedeljnom duelu protiv Partizana, koji je završen bez golova (0:0). Partizan je većim delom susreta bio bolji rival, stvarao je šanse, ali lopta nije htela u gol.

Čukarički se branio svim silama, Rikardo Gomeš je promašio zicer u dubokoj nadoknadi vremena i ništa nije slutilo da će Ilić nepuna 24 sata kasnije dobiti otkaz.

Sporni detalj na utakmici „brđana“ i crno-belih dogodio se kada je Gomeš dobio loptu u prostor, a na putu do nje sapleo ga je Bojan Kovačević, poslednji igrač u odbrani.

Svi u crno-belom očekivali su da sudija Novak Simović pokaže direntan crveni karton, međutim to se nije desilo. Kovačević je dobio žutu karton, a Čukarički je ostao sa svih 11 u polju.

Nakon utakmice, Ilić je bio iskren na konferenciji za medije, kada je priznao da je njegov igrač zaslužio isključenje.

„Ja retko kada komentarišem suđenje, ali činjenica je da je Bojan Kovačević napravio faul, koji je trebalo da se sankcioniše crvenim kartonom“, rekao je Ilić i dodao:

„Imali smo mnogo mladih igrača, počevši od mladog Kovačevića, koji ima nepunih 18 godina, koji je napravio direktan crveni karton, koji sudije nisu videle, imao je i još nekoliko propusta, posle se popravio. Mi potenciramo da forsiramo mlade igrače, jer mi nismo Partizan, koji mora da juri titulu i ne sme da trpi mlade igrače koji prave kikseve poput Kovačevića, raduje nas što smo treći, imaćemo priliku i mi ćemo davati šansu još mladim igračima“.

Saša Ilić
Saša Ilić; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Tom prilikom izjavio je i da je Partizan nezasluženo ostao bez tri boda, zbog čega trenutno ima zaostatak za vodećom Zvezdom od dva poena.

„Partizan je bio mnogo bolji od Čukaričkog, naročito u prvom poluvremenu, imali smo sreće da smo otišli na pauzu sa 0:0, u drugom smo imali malu reakciju, ali Partizan na kraju nezasluženo nije pobedio. Mi smo bili ispod svog nivoa, Partizan je diktirao utakmicu i zaslužio je da pobedi, mi smo bili ispod svakog nivoa“.

Malo ko je očekivao da će Ilić nakon toga biti najpre pozvan na razgovor sa čelnicima kluba , a onda i dobiti otkaz u timu sa Banovog brda.

Može se reći da je Ilić skupo platio svoju iskrenost, jer su i mnogobrojni sudijski eksperti potvrdili da je u pomenutoj situaciji sudija Simović pogrešio.

PROČITAJTE JOŠ:

Legendarni fudbaler Partizana dobio je „hrpu“ poruka podrške na društvenim mrežama, čija je glavna poruka bila: „Sloboda je reći istinu“.

Bilo kako bilo, on neće više sedeti na klupi Čukaričkog, koji je predvodio sa velikim uspehom.

Ilić je preuzeo „brđane“ sredinom avgusta prošle godine, a sada je ostavio tim na visokom trećem mestu Superlige. Čukarički ima 54 boda, što je 13 više od TSC-a, koji je na četvrtom mestu. Gotovo je izvesno da će Čukarički i ostati na trećem mestu, te da bi sledeće godine mogao da igra u Evropi. Da je ostao, Ilić bi dobio neprocenjivo iskustvo u evropskim takmičenjima kao još uvek „zelen“trener.

Tokom ovog mandata Ilić je upisao po 14 pobeda i remija uz samo pet poraza, a jedini veći neuspeh bio mu je ispadanje u Kupu od Loznice sa 1:0.

Sredinom sezone suočio se i sa odlaskom najboljeg igrača i strelca Đorđa Jovanovića, koji je otišao put Tel Aviva. Klub je prilikom tom transfera ostvario prihod od gotovo dva miliona erva, a Jovanović je iza sebe ostvaio 11 ligaških pogodaka.

Ilić nije posegnuo za traženjem skupih pojačanja i stranaca, nije kukao, već se okrenuo raspoloživoj snazi. Ibrahima Ndiaje zasijao je u napadu na nekoliko poslednjih duela, a bitnu ulogu dobio je i 21-godišnji Marko Rakonjac. Za vreme Ilićevog mandata prodat je i golman Đorđe Petrović, koji je otišao u Nju Igland, koji nastupa u MLS ligi.

Pod dirigentskom palicom Ilića odlične partije pružali su i Aganspahić, Kajević, Čolović i mnogi drugi, ali očigledno je da odnos sa igračima nije igrao nikakvu ulogu u konačnoj odluci kluba.

Umesto da razmišlja kako da na miran način privede sezonu kraju i okrene se sledećoj, Ilić sada mora da traži novi posao, uz oprez šta će izjaviti, pogotovo kada je reč o Partizanu, klubu gde je proveo gotovo čitavu igračku karijeru.

BONUS VIDEO Slavlje igrača i navijača Partizana na meču sa Fejenordom

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare