Foto: Starsport

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević planira da iznenadi Vošu za finale Kupa Srbije.

Fudbaleri Partizana u kratkom periodu opet igraju sa Vojvodinom, jer su nedavno slavili u Superligi sa 2:1 i održali bar teorijske šanse u šampionskoj trci.

„Čeka nas eliminaciona utakmica, nema popravnog, više se rizikuje u datom trenutku. Maksimalno smo motivisani, znamo šta nam donosi ovaj meč. Nemamo povređenih igrača, sve ih imam na raspolaganju“, rekao je Stanojević pred polufinalni meč Kupa Srbije sa Vošom (sreda, 16.30).

PROČITAJTE JOŠ

Trener crno-belih bio je ljut posle prvenstvenog trijumfa, dodatno je objasnio razloge.

„Mi smo perfekcionisiti, tražimo više uvek, imali smo 2:0, kontrolisali smo situaciju i mogli smo da rešimo meč još nekim golom. Bili smo nedisciplinovani, bio sam nezadovoljan kako smo priveli utakmicu kraju, ali smo igrali dobro veći deo i bili bolji. Poznajemo se iako je Vojvodina promenila tri trenera, očekujem da će biti promena kod njih, možda će igrati u drugačijem sistemu, ali smo spremni na sve. Jedva čekamo utakmicu, i mi ćemo biti drugačiji, ući ćemo jače i koncentresanije, i ispravićemo sve greške“.

Stanojević nema poraz u duelu sa novosadskim timom od povratka u Humsku.

„Neću da pričam kako je bilo nešto pre, Vojvodina je uvek težak rival, tako i sada razmišljamo. Svaka utakmica nam je teška, posebno sa Vojvodinom“.

Osvrnuo se i na to što Partizan od 2019. nije osvojio trofej.

PROČITAJTE JOŠ

„To nam stvara pritisak, naravno, a nama je najveći pritisak na prvenstvu. Titula je naša najveća obaveza, onda ide velika praznina pa Evropa, i onda Kup. Svaki trofej je važan Partizanu uvek, navikli smo da tako funkcionišemo“.

Prokomentarisao je Stanojević i to što bi Rikardo Gomeš mogao da obori rekord Mateje Kežmana po broju golova u jednoj sezoni računajući sva takmičenja, nedostaju mu još dva pogotka u dresu crno-belih.

„Očekujemo njegove golove, on je izuzetan profesionalac. Pored velike želje za golovima je i pravi timski igrač, ne šutira ni penale. Stvarno igra za tim i želimo da dođe do rekorda, ali se niko ne opterećuje time“, zaključio je Stanojević.

Drugi polufinalni par čine Crvena zvezda i Novi Pazar, sastaju se takođe u sredu (18.30). Finaliste odlučuje samo po jedna utakmica, ako rezultat bude nerešen posle 90 minuta, pobednika će odlučiti penali. Finale je zakazano za 26. maj, domaćin će biti određen naknadno. VAR bi trebalo da bude dostupan i za polufinale i u meču za trofej.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde pevali Stanojeviću

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar