Hulio Alberto Moreno
Hulio Alberto Moreno; Foto: Screenshot Twitter El Chiringuito TV

Jedna od najtužnijih životnih sudbina stiže nam iz Španije. Sve se promenilo gotovo preko noći

Prolazio je kroz traume tokom detinjstva, ali u jednom trenutku mu se život potpuno raspao.

Hulio Alberto Moreno bio je veliki fudbaler tokom 70-ih i 80-ih godina, bio je zvezda Aletiko Madrida, Barselone, pa i reprezentativac Španije. Poslednjih dana je privukao veliku pažnju jer sve više spekuliše o transferima Barselone.

Nakon što su mu se roditelji razveli sa 12 godina poslat je u sirotište. Tamo su ga stariji dečaci seksualno zlostavljali, a tu tajnu je čuvao veći deo života. Bio je fokusiran na učenje i sport, pa nikada nije pričao o traumama.

Na kraju je uspeo da dođe do profesionalnih voda, sa 20 godina je potpisao za Atletiko Madrid. Kratko je bio na pozajmici u Rekreativu, a onda se vratio među „jorgandžije“.

Ubrzo je usledila selidba u Barselonu i igranje sa Maradonom. Tada je konačno počeo da vidi lepšu stranu života.

Oženio je ubrzo i Karmen Eskamez, nećakinju guvernera Sentral banke u Španiji, a čak je snimio i album sa suprugom.

Odigrao je više od 400 mečeva u 13 sezona i postao miljenik navijača. Njegov gol Juventusu u polufinalu Evropskog kupa šampiona 1986. i dalje je jedan od najčešće repreziranih među navijačima.

Barselona je te godine izgubila u finalu, ali je Alberto sjajnim igrama izborio mesto u sastavu Španije. Tada sve polako kreće nizbrdo, grudva snega je ubrzo postala prava lavina nesreće.

Dok je bio na Mundijalu u Meksiku supruga ga je prevarila sa bliskim prijateljem. Žena mu je sve priznala po povratku, pa su uskoro potpisali razvod. Razvod je ozbiljno uticao je na njega, pa više nikada nije bio ni blizu igrač kao ranije.

Ubrzo se oprostio od fudbala, a onda je utehu pronašao u drogi. Ubrzo je ostao bez svega i postao beskućnik. Nekoliko puta je živeo na ulici. Predozirao se u nekoliko navrata sa namerom da se ubije, preživeo je nekoliko srčanih udara, ali je i dalje tu.

Alberto sada pokušava da pomogne ljudima koji su bili na lošem mestu na kojem je i on bio. Uspeo je da se vrati iz najdubljeg ponora kada se našao na ulici i da ponovo pronađe snagu. Sada je njegov dobrotvorni rad izuzetno cenjen, ali i mišljenje o potezima Barselone.

Jednom prilikom je podigao čak 50.000 evra sa bankomata i podelio beskućnicima. Redovno u emisijama priča svoju životnu priču kako bi inspirisao druge. Napisao je i nekoliko knjiga i postao izuzetno aktivan filantrop.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi u Kataru na žrebu za Svetsko prvenstvo u fudbalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar