Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Aleksandar Stanojević, šef stručnog štaba Partizana, uoči susreta sa Mačvom u okviru 13. kola Superlige govorio je o očekivanjima od susreta sa venjerašem, ali i o aktuelnoj situaciji u Humskoj.

„Igramo protiv Mačve na našem stadionu, nismo u najboljoj situaciji. Cilj je da pobeđujemo, da dođemo do igre i rezultata. Hoću i da se lično uverim ko može da odgovori zahtevima do decembra, jer ćemo napraviti određenu rekonstrukciju tima“, rekao je Stanojević na konferenciji za novinare pred susret zakazan za subotu od 17 časova.

Strateg Partizana najavio je da će pojedini mladi igrači dobiti šansu, ali da se minuti zaslužuju  radom i zalaganjem.

PROČITAJTE JOŠ

„Utorkom ćemo imati utakmice u kojima će šansu dobiti mladi igrači, a ko zasluži potom će imati priliku da se nametne i u prvom timu. Pojedincima ću ukazati povedenje već u subotu, da bismo znali kakva je situacija. Strani igrači su igrali promenljivo. Jače utakmice igrali su dobro, dok u prvenstvu nisu na nivou već duži period. Menjaćemo neke stvari, nadam se boljem“.

Pod znakom pitanja se našla i motivacija igrača s obzirom na ranu eliminaciju iz Evrope i već devet bodova zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu.

„Najmanji je problem motivisati fudbalere, ko ne bude motivisan, neće biti s nama. Ovo je filter meni i klubu da vidimo šta možemo i na koga možemo da računamo“.

Konkurenciju je zaoštrio Lazar Marković koji se oporavio od povrede, dok će više nedelja van stroja biti Sejduba Suma i Miloša Jojića. Ipak, kadrovska situacija nije idealna ni u redovima rivala.

„Imaju neke crvene kartone, poslednji su na tabeli, ali nisu gubili ubedljivo. Igramo kod kuće, u situaciji smo da moramo o sebi više da razmišljamo. Analizirali smo protivnika, ipak prvo treba nas da rešimo, pa ćemo lako sa protivnicima“.

Stanojević je najavio tandem Bajbek-Holender od prvog minuta na terenu, i potom priznao da je na prethodnom susretu možda pogrešio kad je Filip Stevanović u pitanju.

„Nije mu lako, on je izuzetno kulturan i skroman momak koji sve to dobro podnosi za 18 godina. Možda sam pogrešio što sam ga zamenio protiv Radničkog, ali to sam uradio iz taktičko disciplinskih razloga. Ako neko ne ispunjava taktiku to je za mene veliki problem. Možda je trebalo da istrpim baš iz tih razloga. Verujem u njega, nemam znak pitanja pored njega“.

Stanojević je na pitanje šta zamera sebi, rekao da se posle svake utakmice preispituje, pogotovo ako ekipa ne pobedi.

„Bili smo skučeni u derbiju, imali smo mnogo problema. Nisam imao toliko situacija da bih mogao mnogo da pogrešim. Možda Stevanovića nisam morao da zamenim, u Belgiji je možda trebalo da počnem sa Sumom, ali je on rekao da nije bio spreman, doneo je taj gol. I za Metalac možda da nisam zamenio dva stranca na poluvremenu. Ipak, nema svrhe pričati kad se završi, ne znam šta bi bilo kad bi bilo. Malo je prostora za improvizacije, imali smo problema i sa sastavom i povredama. Nismo bili u poziciji da možemo da menjamo“, rekao je Stanojević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar