Foto: Nikola Mitić/Starsport

"Svi igrači su mi na raspolaganju, slažemo kockice i ‘nameštamo’ glavu za ono što nas čeka. Želimo da nastavimo pobednički niz", jasno je poručio Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, dan pred 164. večiti derbi.

Ni mladi stručnjak, kao ni njegov kolega Aleksandar Stanojević, nije želeo da otkrije sa kojih 11 će početi meč 30. kola Superlige.

Ipak, Stanković je svestan šta ih čeka u sredu na stadionu „Rajko Mitić“.

PROČITAJTE JOŠ

„Nisam siguran da može da bude nekih iznenađenja. I kod nas i kod njih imamo 12, 13 igrača koji kruže oko startne postave. Milunović će uraditi sve da pomogne ekipi, biće na raspolaganju. Problem sa Kangom ne postoji, zakasnio je iz opravdanih razloga, bio je skoro dva dana na aerodromu, oporavio se, trenirao i biće u konkurenciji za tim“, jasan je Stanković.

Trener Zvezde verovatno najmanje dilema ima u odbrani, kao i Stanojević, možda samo jednu. Ispred golmana Milana Borjana sigurni su bekovi Gajić i Rodić, i štoper Degenek kome bi društvo trebalo da pravi Pankov, jer teško da će se roviti Milunović naći u startnih 11.

Da ima više spremnih defanzivaca na raspolaganju, a nema ni duže povređenog Strahinje Erakovića (bonus igrač, mlađi od 21 godine), mogao je Stanković da razmišlja i o trojici u srcu odbrane, kako je često voleo ove sezone da igra važne utakmice i u Evropi. Ovako je gotovo sve jasno po pitanju poslednjeg bedema ispred kapitena srpskog šampiona.

Zato na sredini terena dolazi do najveće gužve i žestoke „borbe“ za mesto u startnih 11, što pravi dodatnu glavobolju legendi Zvezde i Intera.

Foto: chosen11.com

Zna se da je Seku Sanogo njegov čovek od poverenje, da pokriva izuzetno osetljivu poziciju zadnjeg veznog, ali upravo njegov nastup povlači oba problema – oko broja obaveznih bonus igrača i mogućih stranaca. Dvojica mlađa od 21 godine moraju biti u startnih 11, dok su maksimalno četvorica bez srpskog pasoša dozvoljena u protokolu za mečeve Superlige.

Tako je jasno da će Sanogo i Ben na specifičan način uticati na sastavljanje startne postave, u kojoj bi kao zadnji vezni mogao da se nađe i Njegoš Petrović (bonus) umesto Sanoga, ili po krilu Željko Gavrić (takođe bonus), a Veljko Nikolić je 99 odsto siguran kao jedan od dvojice neophodnih bonus igrača.

PROČITAJTE I:

Takođe je gotovo sigurno da će u startnih 11 biti i Mirko Ivanić i Aleksandar Katai, najopasniji tandem Zvezde koji bi po levoj strani trebalo da pravi najviše problema odbrani Partizana. Ostaje da se vidi da li će upravo Gavrić ili Ben zajedno sa njima dvojicom čuvati leđa najisturenijem Dijegu Falčineliju.

Italijanski napadač je pokazao da je kadar za velike utakmice, pa se veruje da će dobiti prednost u odnosu na Milana Pavkova, koga je Stanković preporodio. Najmanje verovatna opcija je da se i Ben nađe na mestu špica, čime bi se otvorio prostor na krilu za Gavrića kao bonusa, ali je teško verovati da će Falčineli ostati na klupi.

Sastav Zvezde za 164. večiti derbi sa Partizanom mogao bi da izgleda ovako: Borjan – Gajić, Pankov, Degenek, Rodić – Sanogo (Petrović) – Gavrić (Ben), Nikolić, Ivanić, Katai – Falčineli.

„Nadam se da će biti golova, ali ne u našoj mreži. Pobeda u derbiju i 12 bodova prednosti na sedam kola do kraja prvenstva bi nam otvorila put ka tituli“, svestan je Stanković dodatnog značaja okršaja sa crno-belima.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar