Dejan Stanković
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Crvena zvezda će u nedelju od 18 časova, u okviru 24. kola Superlige dočekati Partizan, a pred prvi večiti derbi na trenerskoj funkciji Dejan Stanković ne skriva uzbuđenje i najviše ambicije.

„Nedelju zatvaramo trećom utakmicom. Svi igrači su na raspolaganju i u konkurenciji za utakmicu u kojoj se nadam da ćemo trijumfovati. Postoji trema, ali ništa veća nego pred utakmicu sa Čukaričkim ili Vojvodinom“, rekao je Stanković i dodao da zna svih 11 igrača koji će početi utakmicu za šampiona Srbije.

„Rekao sam još na promociji da ću raditi kao da bodovna razlika ne postoji i toga se držim. Preneo sam takvo gledište i na igrače, i da mi neko unapred ponudi remi ne bih prihvatio. Takvo gledište se kosi sa mojim karakterom. Bolje je da uradim kako želim pa i da rezultat bude suprotan očekivanjima, nego da unapred potpišem pat“, rekao je strateg crveno-belih.

Stanković je naglasio i da je svestan da navijači žele atraktivan derbi, ali da je to duel u kojem taktika ima primat.

PROČITAJTE JOŠ

„Derbi je kroz istoriju donosio brojna iznenađenja, to su utakmice koje odlučuji sitnice. Pričaju mi kako Zvezda nije blistala u poslednjim suseetima sa Partizanom, a ja se potom osvrnem i vidim sjajne sezone. Možda je rival zato imao dodatni motiv…“, rekao je Stanković i dodao:

„Savo ima godinu dana prednosti u trenerskom poslu, ali smatram da ne može da me iznenadi. Sa druge strane, nadam se da ja imam način da iznenadim njega“.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde ovog proleća je posebnu šansu ukazao mladim igračima od kojih će neki prvi put igrati protiv Partizana na stadionu „Rajko Mitić“.

„Pomen mladih igrača izmami mi osmeh na lice. Videćemo ko će od njih dobiti šansu, ali sve što treba da učine ukoliko izađu na teren je da uživaju. Prvi derbi će im ostati urezan u sećanje i nije potrebno da ih dodatno motivišem ili da im bilo šta posebno govorim“.

Beogradski derbi – tona emocija

Stanković je ovom prilikom i uporedio sve velike gradske derbije koje je igrao.

„Na moju sreću igrao sam beogradski, rimski i milanski derbi. Milanski je spektakl, rimski je derbi o kojem se priča nedeljama pre i posle, i kakav god ishod bio ne izlazite napolje narednih deset dana. Ipak, beogradski je svetinja. Zaista je poseban, neuporediv sa bilo kojim derbijem i sa sobom nosi tonu emocija“, otkrio je Stanković.