Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Trener Partizana Savo Milošević i vezista Saša Zdjelar veliki su optimisti pred 162. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana.

Na obraćanju medijima upriličenim u novom pres centru u Humskoj,  Milošević je rekao da pripreme protiču u najboljem redu i da očekuje da sve bude u najboljem redu do početka utakmice u nedelju 1. marta od 18 časova.

„Verujem da je ekipa spremna za derbi, svi su zdravi, što je najbitnije. Posle utakmice u sredu sa Proleterom počela je priprema za derbi, to za sada ide sve po planu, tako da mogu da budem zadovoljan što se tiče trenutne situacije. Nadam se da tako razmišljaju i igrači i da smo svi psihološki i fizički spremni za ono što nas očekuje na Marakani“, poručio je Milošević.

Saša Zdjelar veruje da će Partizan prikazati dobru igru.

„Još jedan derbi, još jedno iskustvo za sve nas, nadam se da su saigrači spremni da pokažu što su pokazali i u ranijim derbijima. Znam da ova utakmica mnogo donosi, ali verujem da ćemo mi biti ti koji će iz svega izaći kao pobednici“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Na pitanje šta Partizan očekuje od ove Crvene zvezde pod komandom Dejana Stankovića, Milošević je rekao da će se Partizan koncentrisati na sopstvene kvalitete.

„Pričao sam o tome i ranije šta je naša najveća snaga. Mislim da je naša snaga to što smo sačuvali tim i što smo dobili dva nova igrača, Vitasa i Matića. To treba da predstavlja određeni kvalitet u odnosu na ono što smo igrali jesenas. Još ne mogu sa sigurnošću da kažem šta možemo da očekujemo od nove Zvezde. Mi smo analizirali ove dve ili tri utakmice u Ligi, evidentno je da ima promena. Znali smo to i pre ovih utakmica,  znali smo da će odlaskom Marina koncept igre biti promenjen, s obzirom na to da je on imao veliki uticaj, znali smo da će morati da se pronađu nova rešenja. Videli smo otprilike šta je zamislio novi trener Zvezde, probaćemo da se adaptiramo na te novine u njihovoj igri. Trudićemo se da radimo ono što mi najbolje znamo. Cilj nam je da se vratimo na nivo igre koji smo imali na većini utakmica Lige Evrope. I kad je u pitanju i trka i agresija i taktička disciplina, na kraju i individualni kvalitet, želja je da sve to stavimo u funkciju u što većoj meri na ovoj utakmici“, jasan je strateg crno-belih.

Na pitanje ko je novi lider crveno-belih i od koga im preti najveća opasnost, rekao je da bilo ko može da odluči ovakve utakmice.

„Ima dosta igrača koji su nam predstavljali problem. I Pavkov i Ben, Ivanić nam je takođe napravio dosta problema. Ima dosta igrača od kojih preti opasnost. Jedna je stvar šta se dešavalo u prošlosti, a druga šta donosi ovaj derbi. Često se dešavalo da derbi odluči igrač od kog se to ne očekuje. Mi smo imali slučaj da finale Kupa reši Bojan Ostojić, a pretpostavljam da je malo ko očekivao tako nešto. U svakom slučaju, ima dosta igrača na koje ćemo morati da obratimo pažnju ako želimo dobar rezultat“.

Milošević je dodao da će imati rešenje za sve zamisli protivnika, pa je dodao i da ga neće iznenaditi ako Crvena zvezda bude igrala presing, koji je Stanković nazvao „zaštitnim znakom“ nove Zvezdine igre.

„Ne znam tačno na šta je Deki mislio, presing možete da radite i na svojoj polovini. Sve zavisi na kojoj zoni će se opredeliti da ga rade, jer radićemo ga i mi. Morate znati jasno o kojoj zoni se radi. Ne zavisi opredeljenje u igri samo od toga. Zavisi od mnogo stvari, pre svvega da li će vaš fudbal biti odbrambeni ili napadački“.

Zorica Bjelogrlić, direktorka škole iz Padinske skele, koju su nekada zajedno pohađali Saša Zdjelar i Veljko Nikolić poručila je da bi volela da nijedan od njih teren ne napusti tužan i da bi volela da bude nerešeno. Zdjelar ima drugačiju želju.

„Pozdrav za direktorku. Nadam da se će moja ekipa izaći radosna sa terena, sa što se tiče mog i Veljkovog duela… Iz istog smo mesta, znam ga odavno, ali verujem u svoju ekipu.“

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Savo Milošević je sa „znam“ odgovori na pitanje da li zna kojih 11 će u nedelju izvesti na teren, a na pitanje da li mirno spava uoči ovakvih mečeva i kada je imao veću odgovornost, kao igrač ili kao trener pred derbi, odgovorio je:

„Ako mislite na odgovornost, ona je sad mnogo veća, a ako mislite na konkretno spavanje, ja sa spavanjem nemam problema, spavaću i noćas dobro. Ne znam je li to genetska stvar ili je u pitanju moje bosansko geografsko poreklo! Čak se dešavalo da ako igram meč u sedam ili osam uveče, da odspavam tokom dana koji sat. Neću imati problema što se toga tiče.“

Zdjelar će imati posebno bitne duele na sredini sa Veljkom Nikolićem i Njegošem Petrovićem, kaže da ga neće iznenaditi.

„Svaku ekipu analiziram i svakog igrača se trudim da upoznam pojedinačno. To stalno radim. Petrovića znam iz Rada, Nikolića ne toliko, malo iz mladjih kategorija u OFK Beogradu. Pratio sam ove utakmice koje su odigrali, tako da otprilike znam kako ću igrati protiv njih“, zaključio je fudbaler Partizana.