Novak Đoković Novak Djoković Danil Medvedev
Novak Đoković i Danil Medvedev Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

U moru scenarija koji bi mogli da se dese do kraja godine u teniskom svetu jedan zvuči potpuno nestvarno. Ipak, postoji mogućnost da se i on desi, barem dok polufinalne mečeve turnira u Parizu ne odigraju Danil Medvedev i Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, u jednoj od niza mogućnosti bi Đoković i Medvedev mogli da budu potpuno izjednačeni po broju bodova! U moru kalkulacija kojima su se bavili teniski fanatici širom planete istakla se jedna po kome bi na kraju godine Rus i Srbin istovremeno imali po 8.970 poena.

Da bi se to desilo Medvedevu je potrebno pravo malo čudo. Najpre da osvoji turnir u Parizu, a onda i da pobedi na svim mečevima do kraja sezone.

To znači da bi na Završnom mastersu u Torinu morao da „obriše“ sve rivale, da upiše sve tri pobede u grupi, a zatim slavi u polufinalu i finalu.

To mu ne bi bilo strano jer je prošle godine uspeo da slavi na poslednjem izdanju ovog turnira u Londonu.

I ukoliko se ovo zaista i desi, a Novak ne igra do kraja sezone (što je zaista teško očekivati, pa se zato ovom scenariju daju izuzetno male šanse) onda bi dva tenisera imala u bod isti saldo na ATP listi.

Ipak i u tom slučaju, drugi parametar po svemu ide na ruku Đokoviću.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Ako dva tenisera imaju isti broj bodova gledaju se oni najvažniji. Tačnije gledaju se bodovi osvojeni na grend slem turnirima, mastersima i Završnom mastersu.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi reket planete je ove sezone osvojio tri grend slem pehara (Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon) i igrao finale US Opena, pa po tom parametru Rus bi bio daleko iza osvajača 20 grend slem titula.

Srpski teniser je došao u francusku prestonicu sa jasnom namerom.

„To je i glavni razlog zbog kojeg sam došao ovde, da obezbedim prvo mesto na kraju godine. Nadam se da ću uspeti u tome ove sedmice. Ako ne, onda ću imati šansu u Torinu“, kazao je skromno Đoković nakon pobede protiv Tejlora Frica (6:4, 6:3).

Srbin bi sve ovo mogao da spreči ukoliko savlada Huberta Hurkača (subota, 14.00) u polufinalu. Taj susret moći ćete da pratite uživo uz TV Sport klub 2, a u slučaju da Novak slavi postaće jedini teniser u istoriji koji je sedam puta završavao godinu na prvom mestu ATP liste.

Gledajte ATP Pariz uz SBB i EON pakete

Mečeve Mastersa u Parizu mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta. (promo)

BONUS VIDEO Lob Frica oduševio Francuze, Novak mu čestitao 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar