Mladen Kocić; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Futsal reprezentacija Srbije poražena je od Argentine, inače aktuelnog prvaka sveta, rezultatom 4:2.

Srbija je u meč protiv Argentine ušla nakon poraza od Irana sa 3:2, a više nego dobra partija protiv trećeplasirane ekipe sa prošlog Svetskog prvenstva ulila je nadu reprezentativcima Srbije da mogu do čuda protiv aktuelnog šampiona planete.

PROČITAJTE JOŠ...

I odlično je počelo, u sedmom minutu prvog poluvremena Stefan Rakić je „orlovima“ na veoma lep način doneo vođstvo krunisavši lepu akciju pogotkom.

Već u narednom napadu Argentinci su tražili penal, ali je Miodrag Aksentjević ipak bio unutar golmanskog prostora prilikom intervencije. Tada je sprečen pogodak, ali je samo minut kasnije Miloš Stojković nakon duela sa golmanom Nikolasom Sarimentom dobio crveni karton, a Argentinci autogolom Aksentijevića uspeli da stignu do izjednačenja.

Ipak, već u narednom napadu brzopotezna kontra Srbije dovela je Jovana Lazarevića samog ispred Sarimenta, a futsaler sa brojem devet na leđima je atraktivno okončao akciju za 2:1, sjajno prebacivši golmana rivala.

No, „gaučosi“ su od tog momenta zaigrali u skladu sa titulom najboljih na svetu, nakon minuta odmora usledio je novi veliki pad u igri, što su Argentinci iskoristili i brzim golovima Brandija i Vaporakija za manje od minuta napravili preokret, a pobedu Argentine potvrdio je Boruto pogotkom u 24. minutu utakmice nakon odlične kontre.

Argentina će protiv Irana tako igrati za prvo mesto, dok će Srbija u poslednjem kolu protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država pokušati da zabeleži što ubedljiviju pobedu i nađe se među četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Susret sa SAD na programu je 20. septembra sa početkom od 20 časova.

Argentina – Srbija 4:2 (3:2)

(Aksentijević autogol 9 Brandi 11, Vaporaki 11, Boruto 24 – Rakić 7, Lazarević 10)

Dvorana: Viljnus Arena; Sudije: Nurdin Bukujev (Kirgistan), Tomohiro Kozaki (Japan)

Argentina: Sarimento, Bazile, Brandi, Taborda, Stacone, Bolo Alemani, Reša, Kucolino, Boruto, Vaporaki, Farač, Santos, Edelstin

Srbija: Aksentijević, Ramić, Tomić, Lazarević, Rakić, Aleksić, Kocić, Milosavljević, Popović, Pršić,Petrovi, Stojković, Radovanović, Joksimović

Standings provided by SofaScore LiveScore


Bonus video: Dušan Duda Ivković – odlazak legende

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar