Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra će saznati imena protivnika u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ

Žreb će biti održan u Cirihu, početak je zakazan za 18 časova, a Srbija se nalazi u drugom šeširu. U žrebu će biti 55 evropskih reprezentacija, dok će pravo da igraju na Svetskom prvenstvu dobiti 13 najboljih. Ekipe su podeljene u 10 grupa (od A do J), pet grupa imaće po pet timova i pet grupa po šest.

UEFA je donela odluku da neke reprezentacije ne mogu da se nađu u istoj grupi zbog političkih razloga, tako da žreb ne može da spoji Kosovo i Srbiju, Kosovo i Bosnu i Hercegovinu, Kosovo i Rusiju, Ukrajinu i Rusiju, Jermeniju i Azerbejdžan i Gibraltar i Španiju. Evropska kuća fudbala je odlučila i da u istoj grupi ne mogu da budu više od dve zemlje s lošijim vremenskim uslovima, a to su: Belorusija, Estonija, Farska Ostrva, Finska, Island, Letonija, Litvanija, Norveška, Rusija i Ukrajina.

Deset pobednika grupa plasiraće se direktno na Svetsko prvenstvo, a deset drugoplasiranih i dve reprezentacije iz Lige nacija igraće dodatne kvalifikacije, sa tri grupe od po četiri ekipe, te polufinalima i finalima u svakoj grupi.

U prvom šeširu na sutrašnjem žrebu grupa nalaze se ove reprezentacije: Belgija, Francuska, Engleska, Portugalija, Španija, Hrvatska, Italija, Danska, Nemačka i Holandija.

U drugom šeširu pored Srbije nalaze se još: Švajcarska, Poljska, Švedska, Vels, Austrija, Ukrajina, Turska, Slovačka i Rumunija.

Iz trećeg šešira biće izvučeni ovi timovi: Rusija, Mađarska, Republika Irska, Češka, Norveška, Severna Irska, Škotska, Island, Grčka, Finska.

Deo četvrtog šešira su: Bosna i Hercegovina, Slovenija, Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija, Bugarska, Belorusija, Izrael, Gruzija i Luksemburg.

U petom šeširu su: Kipar, Jermenija, Farska Ostrva, Azerbejdžan, Estonija, Kosovo, Kazakhstan, Litvanija, Letonija i Andora.

Šesti šešir čine Moldavija, Malta, Lihtneštajn, Gibraltar i San Marino.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar