Ljubiša Tumbaković o povlačenju Nemanje Matića i nepozivanju Luke Milivojevića
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Tresla se gora, rodio se miš! Ljubiša Tumbaković ostaje selektor fudbalske reprezentacije Srbije, uprkos neuspehu da se nacionalni tim posle 20 godina plasira na Evropsko prvenstvo.

Sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije koje je počela u 14 časova završena je, a Ljubiša Tumbaković je „preživeo“, s obzirom na to da je odluka o njegovoj sudbini pomerena, i biće poznata najkasnije do 15. decembra.

PROČITAJTE JOŠ

To je epilog gotovo četvoročasovnog zasedanja, na kojem je pred članovima vrhuške FS Srbije i dalje aktuelni selektor dostavio opširan izveštaj o neuspehu u finalu baraža za Škotima na 120 strana.

Tumbaković je izveštaj priložio, ali navodno nije prisustvovao sednici.

Izvršni odbor ovlastio je zamenika predsednika FSS Marka Pantelića da do 15. decembra, a pred nastupajuću Skupštinu FSS koja je zakazana za 20. decembar, pripremi dodatnu analizu i ponudi kadrovska rešenja za sportski sektor i selektora „A“ tima.

Uz predsednika, Slavišu Kokezu, članovi Izvršnog odbora FSS, tela najodgovornijeg za politiku saveza koje ukupno broji 15 člasnova, su još i: Dragan Simović, Novica Tončev, Milan Karadžić, Nenad Bjeković, Miloš Miljanić, Marjan Rnić, Marko Pantelić, Branko Stojaković, Dragan Ilić, Janoš Žemberi, Dragomir Lazović, Dušan Mrakić, Saša Bajčetić i Bojan Pavićević. Većina je prisutna na današnjoj sednici u Staroj Pazovi.

Narednih dana na dnevnom redu biće i status sportskog direktora Vladimira Matijaševića, s kojim će razgovarati zamenik predsednika FSS Marko Pantelić i potpredsednik Nenad Bjeković.

Po završetku sednice Izvršnog odbora planirano je zasedanje Stručnog odbora FSS koje broji četiri člana. To su Marko Pantelić, Nenad Bjeković, Zoran Filipović i Momčilo Moca Vukotić.

Oni će se izjasniti o izveštajima selektora Tumbakovića i sportskog direktora Matijaševića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare