Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, Fudbaleri Srbije
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Srpski ofanzivci igraju za klubove u fantastičnoj formi. Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Sergej Milinković-Savić blistaju u svojim ekipama, i imaju čudesne brojke u godini kada je Mundijal u Kataru.

Do pre nekoliko meseci nije bilo lako biti Dragan Stojković zbog toga što mnogi nisu verovali da Srbija može podvigom protiv Portugala da se plasira na Svetsko prvenstvo (21. novembar – 18. decembar). Sada se situacija promenila za 180 stepeni, ali i dalje nije lako biti Piksi.

PROČITAJTE JOŠ

Kako sada izabrati dobitnu kombinaciju za Katar? Dugo selektor nije imao ovakav izbor kada je u pitanju napadački arsenal, gotovo da nema igrača koji se ne nalazi u impresivnoj formi.

Samo četvorica su učestvovala u postizanju 104 gola ove sezone za svoje klubove. Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić postigli su 68 golova i asistirali kod još 36 – impresivnije teško da može.

Zapravo, ovakvu statistiku nemaju ni mnoge poznatije reprezentacije, pa nema nikakve dileme da će Srbija mnogima moći da pomrsi račune na Mundijalu. Selektor je i najavio da nema nameru da takmičenje završi u grupnoj fazi takmičenja.

Dušan Vlahović je ove zime završio transfer karijere vredan 81,6 miliona evra, a već nakon 13 minuta u dresu Juventusa upisao je i prvi pogodak. Srpski napadač tako nastavlja pravi teror nad golmanima u Italiji, jer je ove sezone već postigao 21 pogodak, a asistirao četiri puta.

Foto: Tanjug / Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Na prvom meču u dresu „stare dame“ je proglašen za igrača utakmice, a očekuje se da bude pravi teror i za reprezentativne čuvare mreže. Vlahović je preko noći postao miljenik crno-belih navijača, a sa njim su šanse Juventusa da se ponovo nađe u Ligi šampiona porasle gotovo preko noći.

O kvalitetima Vlahovića je govorio i Piksi.

„Vlahović je fantastičan napadač, veliki profesionalac, mladić sa nogama čvrsto na zemlji. Nikada nisam imao problema sa njim, jer je veoma inteligentan. Kada sam debitovao na klupi Srbije protiv Irske, odmah sam ga uvrstio među startere ostavljajući našeg golgetera Mitrovića na klupi. Pobedili smo, a Vlahović je postigao gol“, istakao je Stojković.

Vlahovića ne prestaje da sluša hvalospeve o svojim igrama.

Foto: Simon Dael / Shutterstock Editorial / Profimedia

Biće utoliko teže čuvati ga jer se sjajno dopunjuje sa Aleksandrom Mitrovićem koji ima barem podjednako impresivnu sezonu u Fulamu. Najbolji je strelac Čempionšipa sa 30 golova na 27 utakmica uz sedam asistencija i gol ga deli od rekorda sezone u drugom rangu engleskog fudbala.

Mitrogol nastavlja da trese mreže kako god poželi (uostalom ove godine je postigao gol i grudima), a uz to je i rekorder nacionalnog tima. Uvek je igrao briljantno za „orlove“, čak i kada mu na klupskom planu nije išlo, sada blista u Londonu ima dodatni motiv da pokaže šta sve zna.

IMPRESIVAN UČINAK „ORLOVA“

Dušan Vlahović – 21 gol, 4 asistencije

Aleksandar Mitrović – 30 golova, 7 asistencija

Dušan Tadić – 9 golova, 17 asistencija

Sergej Milinković-Savić – 8 golova, 8 asistencija

Ipak, Srbija ima dodatni kvalitet, jer uz majstore završnice ima i Dušana Tadića, čoveka koji je po mnogima jedan od najboljih ako ne i najbolji plejmejker Evrope poslednjih godina. Kapiten Ajaksa je postigao devet golova za slavni klub u svim takmičenjima, uz čak 17 asistencija.

Ofanzivni vezista je prethodnih godina sjajno sarađivao sa Mitrovićem, pa nema nikakvog razloga da se to partnerstvo ne nastavi i u Kataru od 21. novembra do 18. decembra.

Foto: Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
Foto: Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Srbija nema samo najboljeg strelca Serije A u liku Vlahovića, već i najboljeg asistenta jer je Sergej Milinković-Savić u dresu Lacija već upisao osam dodavanja za gol.

Srpski ofanzivni vezista je sa 70 miliona evra izjednačen sa Vlahovićem kao najvredniji u našoj selekciji, a upravo njih dvojica predstavljaju svetlu sadašnost i još svetliju budućnost „orlova“.

BONUS VIDEO Tadić o Mitrovom golu, krađi vremena i nervozi Portugala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar