Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Dan je prošao od poslednjih mečeva srpskih klubova u kvalifikacijama za evropska takmičenja i već sad se mogu praviti prve kalkulacije koeficijenata.

Srbija je trenutno na UEFA listi na 13. mestu po klupskom koeficijentu i našim klubovima će biti potrebni što bolji rezultati kako bi se to mesto održalo.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo znači i da bismo u budućnosti, od 2023. imali dva tima u borbi za Ligu šampiona i jednog koji bi se nadmetao za Ligu Evrope.

Partizan i Vojvodina su pobedili Dunajsku Stredu, odnosno Panevežis, ali je Crvena zvezda poražena od Kairata, dok je Čukarički remizirao sa Sumgajtom.

Srpskom fudbalu bi značilo kada bi sva četiri predstavnika prošla u dalju rundu takmičenja, crveno-beli u borbi za Ligu šampiona, Partizan, Vojvodina i Čukarički za Ligu konferencija.

Srbija je prošle sezone bila 16. i napredovala je za tri mesta nauštrb Kipra, Švajcarske i Hrvatske.

Za sada imamo 23.875 bodova i kaskamo za Belgijom koja ima 24.000, dok je iza nas Kipar sa 22.250.

To ne znači da smo bezbedni, naprotiv, biće potrebno da Partizan i Zvezda nastave trend iz prethodnih sezona i dođu do grupne faze nekog od takmičenja.

Pretnja su Hrvati koji imaju Osijek, Rijeku i Dinamo u takmičenju za Evropu i od njihovih rezultata može da zavisi mnogo toga. Oni trenutno imaju 21.150 bodova.

Da podsetimo, pojedinačno gledano, Zvezda je na 50. mestu evropskih klubova po klupskom koeficijentu, Partizan je na 90. mestu, Vojvodina je na 216, a Čukarički na 218.

Prvih pet mesta rezervisano je za Bajern Minhen, Real Madrid, Mančester siti, Barselonu i Juventus, a kada je reč o zemljama, najbolje koeficijente očekivano imaju Engleska, Španija, Italija, Nemačka i Francuska.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar