Foto: AP Photo/Ashley Landis

Igrači opravdali Piksijevo poverenje.

Reprezentacija Srbije je u prijateljskoj utakmici u Los Anđelesu savladala domaću selekciju SAD-a rezultatom 2:1 posle preokreta u prvom meču za nacionalni tim posle Mundijala u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ

Povela je selekcija SAD u 29. minutu preko Brendona Vaskeza, da bi izjednačenje doneo Luka Ilić u 43. minutu. Preokret je kompletiran na startu drugog poluvremena kada je Veljko Simić doneo pobedu golom u 46. minutu.

Selekcija koja je otputovala na ovaj susret je bila sastavljena od igrača koji igraju u Superligi Srbije, a selektor Dragan Stojković Piksi je pružio šansu svim igračima koji su bili u protokolu za ovaj meč pošto je u drugom poluvremenu napravio šest izmena i promenio čak i golmana.

Selekcija SAD je većim delom meča imala incijativu a to je krunisala u prvom poluvremenu kada je Vaskez sjajno reagovao na centaršut sa desne strane posle kombinacije domaćih i glavom sa desetak metara prelepim udarcem savladao golmana Đorđa Petrovića.

Srbija je do izjednačenja došla nakon prelepog gola iz slobodnog udarca veziste TSC-a Luke Ilića. Iako je lopta bila dosta iskosa sa leve strane i idealna za dešnjaka, Ilić je sjajno udarcem levom nogom kroz živi zid prevario golmana i u idealnom trenutku pred odlazak na odmor doneo izjednačenje našem timu.

U prvom poluvremenu i Srbija je imala još dve lepe šanse, oba puta Simić, ali je sjajno odbranio novi golman Čelsija Gabrijel Slonina.

Na krilima tog pogotka, Srbija je potpuno preokrenula posle povratka sa odmora. Odmah su naši na početku drugog poluvremena krenuli da igraju presing na zadnju liniju Amerikanaca, a Dejan Joveljić je uspeo da isčačka loptu i isforsira grešku. To je pažljivo pratio Veljko Simić koji se stuštio ka golu i uleteo u kazneni prostor i udarcem po zemlji savladao golmana i ostavio odbranu domaćih u šoku.

Pokušali su Amerikanci žestokim pritiskom u završnici da dođu makar do iizjednačenja, ali je odbrana Srbije uspela da izdrži i tako zabeleži pobedu u prijatelsjkom meču.

Imali su i malo sreće, s obzirom na to da je Kejd Kauel dva puta pogodio stativu, praktično u istom napadu, u 56. minutu, kao i još dva odlična pokušaja, oba puta lopta je za malo otišla pored gola.

#social-embed_0


SAD – Srbija 1:2 (1:1)

(Vaskez 29 – Ilić 43, Simić 46)

Stadion: Benk of Kalifornija;  Sudija: Danion Parčment

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar