Futsal reprezentacija Srbije
Foto: FSS

Futsaleri Srbije su odigrali sjajan meč, ali protiv evropskog šampiona Portugala je često potrebno i nešto više od igre (4:3), pogotovo u osmini finala Svetskog šampionata.

PROČITAJTE JOŠ

Nedugo po završetku susreta je FIFA objavila snimak najboljih detalja sa susreta, a na tom video zapisu nema po mnogima i presudnog trenutka susreta.

Kada je igra zaustavljena na 2 minuta i 10 sekundi do kraja svi su mislili da će Srbija sigurno dobiti penal. Nakon prvog usporenog snimka tu kao da nije bilo dileme među navijačima, ali ni sudijama koje su donele potpuno suprotnu odluku.

Lopta je pogodila u lakat jednog fudbalera naših rivala, a svi u našem timu su skočili i tražili penal. Sudije su odlučile da pregledaju snimak, a iako je bilo evidentno da je ruka bila odvojena od tela, sudije su procenile da nije bilo namere i da je igrač bio u padu.

Posle 40 minuta je rezultat bio 2:2, a onda su Portugalci za samo minut u prvom produžetku sa dva gola stigli do velike prednosti. Srbija je u drugih pet minuta zaigrala bez golmana, a u jeku ofanzive, sudija je mogao da dosudi penal posle igranja rukom Portugalaca, ali je posle gledanja snimka ostao pri svojoj odluci. To je razbesnelo iskusnog golmana Aksentijevića koji je dobio crveni karton.

Ipak, 40 sekundi pre kraja, Srbija smanjuje na 4:3 i unosi dramu, a u poslednjim sekundama meča je propuštena prilika za izjednačenje i penale.

Dvostruki strelac za Srbiju je bio Lazarević, dok je Portugal postigao i jedan autogol.

FIFA je sada objavila snimak golova i nekih drugih situacija, ali ona koja je presudila pobednika nije zaslužila da bude na nešto više od dva minuta video zapisa koji je pred vama.

BONUS VIDEO Vatromet na utakmici Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare