Foto: FSS

Srbija posle velike borbe i dramatičnog meča eliminisana u osmini finala Svetskog prvenstva u Futsalu, nakon što je Portugal posle produžetka bio bolji sa 4:3.

Posle 40 minuta je rezultat bio 2:2, a onda su Portugalci za samo minut u prvom produžetku sa dva gola  stigli do velike prednosti. Srbija je u drugih pet minuta zaigrala bez golmana, a u jeku ofanzive, sudija je mogao da dosudi penal posle igranja rukom Portugalaca, ali je posle gledanja snimka ostao pri svojoj odluci. To je razbesnelo iskusnog golmana Aksentijevića koji je dobio crveni karton.

Ipak, 40 sekundi pre kraja, Srbija smanjuje na 4:3 i unosi dramu, a u poslednjim sekundama meča je propuštena prilika za izjednačenje i penale.

Dvostruki strelac za Srbiju je bio Lazarević, dok je Portugal postigao i jedan autogol.

Srbija je krenula ofanzivno sa željom da od starta pokaže da je u meč ušla sa namerom da pobedi, a ne da bude samo učesnik. Nekoliko dobrih napada i solidnih pokušaja nagoveštavali su da je naš tim spreman za dobar rezultat, a onda je usledio šok.

PROČITAJTE JOŠ

Sevnula je kontra Portugalaca koju je povukao Rikardinjo protiv samoo jednog defanzivca.

Proigrao je saigrača, koji mu je uzvratio loptom sa boka, a Rikardinjo majstorski petom kako samo on zna poslao loptu u mrežu.

Samo dva minuta kasnije, usledila je nova kontra Portugalaca, koji su posle dva dobra pasa došli do zicera koji je u mrežu smestio Koeljo.

To je u dobroj meri preseklo igru Srbije, koja se mučila do kraja poluvremena, ali nisu to iskoristili naši rivali da povećaju prednost.

U nastavku je Portugal krenuo sa namerom da dokusuri Srbiju i u jeku inicijative i šansi koje je redom skidao Aksentijević na golu, usledila je kontra Srbije.

Lopta je stigla do Lazarevića koji iskosa sa desne strane sa desetak metara šalje bombu i smanjuje prednost.

Imali su Portugalci prilike i posle tog gola, ali je Aksentijević počeo da brani sve, a onda je u 28. minutu Srbija izborila slobodan udarac.

Ponovo je loptu uzeo Lazarević koji je gađao kroz živi zid i tako prevario golmana za velikih 2:2.

Do kraja smo videli napade obe ekipe, a golmani su briljirali i skidali brojne šanse. Mogli smo i i mi i Portugal do pobede, ali je na kraju meč otišao u produžetke.

U produžetku se krenulo nešto opreznije, ali su onda Portugalci za minut došli do kapitalne prednosti.

Prvo je Pani majstorski provukao loptu pored nekoliko igrača, da bi isti igrač uz mnogo sreće postigao i drugi gol posle manje od jednog minuta, kada ga je lopta pogodila.

To je nateralo Srbiju da u drugom produžetku krene na sve ili ništa i zaigra bez golmana.

Imala je Srbija nekoliko prilika, a jedan od ključnih trenutaka se dogodio na 2 minuta i 10 sekudni pre kraja.

Lopta je pogodila u lakat jednog fudbalera našeih rivala, a svi u našem timu su skočili i tražili penal. Sudije su odlučile da pregladaju snimak, a iako je bilo evidentno da je ruka bila odvojena od tela, sudije su procenile da nije bilo namere i da je igrač bio u padu.

Iskusni golman Miodrag Aksentijević je poludeo i pokušao da otme sudiji kartone, zbog čega je momentalno isključen.

Naši su nastavili sa napadima, a na 40 sekindi do kraja usledio je udarac Lazarevića, a jedan igrač Portugala je zakačio loptu i postigao autogol. Pokušali su naši da do kraja meča izjednače i propustili su nekoliko šansi u jednom napadu nekoliko sekundi pre kraja, ali se Portugal odbranio i plasirao u četvrtfinale.

BONUS VIDEO Ivan Gudelj o Džaji i lečenju kod vračara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar