Foto: EPA/OLIVER WEIKEN

Fudbaleri Srbije su u četvrtak uveče sigurno razmenjivali poruke. Saznali ko će im biti rivali u grupi 4 Lige nacija, ali daleko od toga da je optimizma ponestalo kada su videli da će ukrstiti snage sa Norveškom, Švedskom i Slovenijom.

Zlatan Ibrahimović će posle godinu dana ponovo igrati u Srbiji sa reprezentacijom Švedske. Prošli put je u dresu Milana igrao protiv Crvene zvezde, a doživeo je da ga vređa neko iz lože, jer je navijačima bio zabranjen ulazak na stadion „Rajko Mitić“.

Ibrahimović se poneo gospodski, pa ni u jednom trenutku nije odgovorio na sramne prozivke.

Sa punih 40 godina je i dalje prva zvezda Švedske, ali ga i Aleksander Isak i Dejan Kuluševski mogu dostojno zameniti. Oni su uz Viktora Lindelofa i Emila Forsberga najveće zvezde u reprezentacije, koja je manje više konstantna.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor Dragan Stojković Piksi se ne boji imena rivala.

„Veoma teška grupa. Možda i najteža u B diviziji. Prioritet nam je prvo mesto i borićemo se da budemo najbolji. Neće biti lako, ali verujem da možemo stići do tog cilja. Respektujemo sve protivnike, poštujemo njihov kvalitet, ali najviše poštujemo sebe. U svakom slučaju dobro zagrevanje za Mundijal“, istakao je Stojković.

I dok će Švedska poslednja stići u Beograd, prvo će Norvešku predvoditi Erling Braut Holan, najskuplji igrač grupe koji se procenjuje na čak 150 miliona evra. Napadač Borusije iz Dortmunda ne pamti po dobrom duel sa našom selekcijom (2:1) u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo prošle godine.

Norveška je reprezentacija koja raste poslednjih godina, a Martin Edegard i Holan bi trebalo da budu nosioci novog talasa i velikih uspeha reprezentacija. Može, ali nakon grupne faze Lige nacija.

Dušan Tadić ovo takmičenje vidi kao pripremu za Mundijal u Kataru (21. 11 – 18. 12. 2022).

„Bez sumnje, radi se o kvalitetnim rivalima. Siguran sam da nas očekuju jaki mečevi koji će u dobroj meri predstavljati i odličnu pripremu i proveru za Svetsko prvenstvo. Što se tiče mogućeg plasmana, poštovanje i poštovanje prema svima, ali naši ciljevi su jasni, želimo prvo mesto i promociju u Diviziju A. Mnogo toga će zavisiti od junskih utakmica, kada ćemo u relativno kratkom periodu odigrati čak četiri meča. Ali kako sam već rekao, bez dileme, Srbija ide na prvo mesto“, optimista je kapiten Srbije.

Utakmice Lige nacija možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

U Beograd će doći i Jan Oblak sa reprezentacijom Slovenije, a Oblak kao i Sergej Milinković-Savić vredi 70 miliona evra. Ipak, Slovenija je po svim prognozama prvi kandidat za ispadanje u diviziju C, jer je teško očekivati da će uspeti da parira rivalima.

Očekuje se da bude tvrd orah, pre svega zbog toga što će na golu biti sjajni Oblak, ali daleko od toga da neko veruje da bi mogli da naprave neki podvig, poput onog kada su 2010. godine izborili plasman na Mundijal.

Naši momci puni optimizma dočekuju ove mečeve, koji će im biti prava provera pred Svetsko prvenstvo. Selektor će moći da kombinuje i isprobava različite zamisli, ali znajući Stojkovića neće biti kalkulacija. Želi sasvim sigurno da bude prvi i u ovoj grupi i da napravi novi iskorak sa našom selekcijom.

BONUS VIDEO Ludnica na aerodromu u Beogradu, Mitrović okružen navijačima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar