Novi ciklus, novi i izazovi i za Dragana Stojkovića Piksija, selektora fudbalske reprezentacije, ali i za njegov tim.

„Orlovi“ od 20.45 igraju prvi meč protiv Litvanije, a tri dana kasnije i protiv Crne Gore u Podgorici (20.45).

Piksijeva ekipa od 20.45 igra prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Litvanije. Tri dana kasnije igra protiv Crne Gore u Podgorici (20.45), a u grupi G su još i Bugarska i Mađarska.

PROČITAJTE JOŠ

Pre nešto više od godinu dana samouvereno je Stojković pitao: „Kakav, bre, eventualni plasman? Mi moramo u Katar“, i to pred meč sa Portugalom u Lisabonu.

Kada se do Katara došlo, Srbija je ispala u grupi, a retorika selektora se u mesecima koji su usledili, malo ublažila.

Zbog toga je na okupljanju reprezentativaca rekao da „ne traži alibi, ali ove kvalifikacije i eventualni odlazak na Evro bi trebalo da nam da ugled i reputaciju koju smo stvarali dve godine“.

Dan pred Litvaniju izašao je pred novinare zajedno sa kapitenom Dušanom Tadićem i kazao da sve za sada protiče kako treba.

„Zadovoljan sam, osim što je Luka Jović zbog zdravlja morao da napusti reprezentaciju. Atmosfera je odlična, momci su posvećeni izazovima i verujem da će pokazati sve ono što želimo, hoćemo i možemo“, rekao je Stojković na konferenciji pred utakmicu.

Tadić konstatuje da je poražavajuće što Srbija od 2000. godine kada je Piksi bio igrač, nije videla Evropsko prvenstvo.

„Pa jeste, mislim da je to poražavajuće za sve nas i šokantan podatak, kad god se podsetimo toga, u neverici smo. Imamo sad savršenu priliku da ispravimo to, samo treba da uživamo i igramo kao što jesmo i da neće biti problema. Želimo to žarko i to ćemo i ostvariti“, kazao je Tadić.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Svestan je, ipak, da Litvanci neće doći u Beograd da predaju pobedu u ruke igračima Srbije, ali misli da će pokušati da se brane, dok su naši igrači ostavili iza sebe ispadanje u grupi u Kataru.

„Tvrda su ekipa, verovatno će probati da igraju defanzivno i da zatvore prilaze golu. Mi ćemo težiti tome da igramo naš fudbal, napadački, da postižemo golove. Mislim da smo prebrodili Svetsko, ostalo je iza nas, izvukli smo pouke, hoćemo da idemo napred i budemo bolji“, tvrdi Tadić.

Piksi se osvrnuo i na crveni karton Aleksandra Mitrovića u meču Fulama i Mančester junajteda i naveo da za Mitrov učinak uopšte ne brine.

„Razgovarali smo i o tome ali verujem da se to malo više i preuveličava. On je maksimalno koncentrisan na igre u reprezentaciji i ulogu u timu, tako da je to važno i ne verujem da će ga to poremetiti, neće biti problema s učinkom“, priča Piksi.

Ono što je bila objektivna kritika posle turnira u Kataru je odbrana, a Stojković je i sada obećao neka iznenađenja u timu mada očekivano nije hteo da otkriva „karte“.

„Ne mogu da govorim ko će igrati, ali mislim da će naslovi biti da ima iznenađenja u sastavu reprezentaciju. Mi za tri dana posle sutra imamo još jednu utakmicu. Treba biti mudar i pametan, treba napraviti dobru strategiju i nadamo se da ćemo to uraditi“, podvukao je selektor Srbije.


G grupa

  1. kolo, 24. mart

Bugarska – Crna Gora 18

Srbija – Litvanija 20.45

2. kolo, 27. mart

Mađarska – Bugarska 20.45

Crna Gora – Srbija 20.45


SRBIJA

Mađarska

Crna Gora

Bugarska

Litvanija


BONUS VIDEO Stojković i Tadić pred Litvaniju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar