Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL / POOL CONDITIONS

Srpski reprezentativci nastavili su sa dobrim partijama u svojim klubovima, pa su golove postigli Dušan Vlahović, Luka Jović i Sergej Milinković-Savić, a radovali su se i Tadić, Spajić, Despotović...

U vikend nas je uveo Aleksandar Mitrović, koji posle serije mečeva u reprezentaciji i klubu u kojima se upisivao u strelce, nije uspeo sa Fulamom da slavi protiv Vulverhemptona (0:1).

PROČITAJTE JOŠ

Drugi Mitrović, Stefan, sa kapitenskom trakom sačekao je kao domaćin PSŽ kome je pobeda bila neophodna u šampionskoj trci sa Lilom u Francuskoj. I Strazbur nije mogao da se odbrani od silnih naleta Mbapea i ekipe koji su slavili sa 4:1 u 32. kolu Lige 1.

Monpelje sa Mihailom Ristićem, koji je odigrao poslednjih pet minuta, uzeo je bod u goleadi 3:3 sa Olimpikom iz Marselja.

Sjajan je bio Predrag Rajković, pošto je odličnim odbranama sačuvao mrežu svom Remsu na gostovanju Nici.

U Italiji je Saša Lukić (ušao u 64. minutu) ostvario važnu pobedu sa Torinom za opstanak u Udinama (0:1). Njegovi „bikovi“ su posle 30. kola prvi iznad zone opstanka u Seriji A, sa 27 bodova, pet više od 18. Kaljarija.

Luka Jović i Filip Kostić vode Ajntraht ka Ligi šampiona. Prava goleada viđena je u Frankfurtu gde je domaćin sa 4:3 srušio Volfsburg, direktnog konkurenta za mesto u eliti.

Jović je zatresao mrežu „vukova“ za 2:1 i tako preokretom najavio važan trijumf. Srpski napadač igrao je do 83. minuta, a Kostić je odigrao celu utakmicu.

Herta je u Berlinu imala minus na poluvremenu protiv Borusije iz Menhengladbaha, a onda je od 46. minuta na terenu bio i Nemanja Radonjić, i njegova ekipa uspela je da osvoji važan bod (2:2) u borbi za opstanak.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Drugo poluvreme odigrao je i oporavljeni Miloš Veljković za Verder, posle 0:3 u prvih 45 minuta sa Lajpcigom, ali nije uspeo da spreči poraz tima iz Bremena od 1:4.

U Primeri je Nemanja Maksimović igrao za Hetafe do 70. minuta u porazu od Kadiza 0:1, a Uroš Račić do 63. za Valensiju u remiju protiv Sosijedada – 2:2. Imao je domaćin dva gola minusa već do pauze, ali na kraju je osvojio bod.

Strahinja Pavlović odigrao je ceo meč za Serkl Briž koji je slavio u belgijskom šampionatu 3:0 protiv Luvena, iako je od 33. minuta imao igrača manje.

Isto vreme na terenu je proveo i Marko Grujić za Porto koji je pobedio Tondelu 2:0 u gostima i nastavio trku sa Sportingom iz Lisabona. Ekipa srpskog veziste je drugoplasirana i ima 60 bodova, šest manje od lidera.

Slavio je u gostima i Đorđe Despotović (odigrao ceo meč), Rubin je u strašnoj seriji, a sada je savladan Rostov 1:0. Srpski napadač i saigrači radovali su se na četiri od poslednjih pet prvenstvenih utakmica.

Foto: EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO

Ako je subotu obeležio golom Luka Jović, onda je nedelja pripala Sergeju Milinković-Saviću i Dušanu Vlahoviću. Lacio juri plasman u Ligu šampiona, gostovao je u Veroni i kada se činilo da će meč biti okončan bez pobednika na scenu u nadoknadi je stupio srpski reprezentativac za konačnih 1:0.

Za domaći sastav od početka do kraja je nastupao Darko Lazović, Ivan Ilić je ušao u 69. minutu.

Nikola Milenković i Vlahović bili su starteri u dresu Fjorentine protiv Atalante na domaćem terenu, a sjajni mladi napadač je sa dva gola u jednom trenutku anulirao ubedljivu prednost, ali su gosti ipak slavili 3:2.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski golgeter je ušao i u istoriju Serije A kao prvi igrač rođen posle 2000. godine koji je došao do 20 pogodaka u italijanskom prvenstvu.

U Grčkoj je AEK sa Nenadom Krstičićem slavio u Solunu protiv Arisa 3:1, a Andrija Živković je igrao za PAOK u remiju sa Asterasom 1:1.

Holandski šampionat protiče i dalje u znaku Ajaksa, „kopljanici“ su sa Dušanom Tadićem pobedili RKC u Valvijku 1:0. Kapiten holandskog velikana bio je asistent kod jedinog gola Sebastijana Alea u 14. minutu.

Vrednu pobedu ostvario je i Fejenord sa Urošem Spajićem u timu, na veoma teškom gostovanju Utrehtu rezultatom 2:1.

Posle dužeg vremena u Poljskoj, pored imena Filipa Mladenovića nema upisan gol ili asistencija, a njegova Legija odnela je bod iz Poznanja u duelu sa Lehom bez pogodaka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar