Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Bivši potpredsednik Partizana, Vladimir Vuletić, otkrio je kontroverzne detalje ugovora Leonarda, koji je doneo poslednju titulu Partizanu.

PROČITAJTE JOŠ

Crno-beli su 2017. osvojili šampionsku titulu, predvođeni tandemom Leonardo – Đurđević, a Brazilac je došao iz Anžija 2016. uz ugovor koji ima do sada nepoznate detalje.

Kako tvrdi Vuletić, ugovor je potpisan tako što je stvoren pravni problem zbog kog je Anži mogao da dođe do naknade od čak 15 miliona evra, što bi bila prevelika suma za crno-bele.

On je optužio bivšeg sportskog direktora Ivicu Ilieva za taj problem, koji je naknadno rešen.

„Usled brzopletosti i površnosti Ivice Ilieva tokom pregovora, ugovor o transferu Leonarda u Partizan 2016. krio je pravni problem potencijalne naknade štete Anžiju od 15 miliona evra. Tu informaciju (koju je znao) Ivica Iliev nikad nije saopštio, otišavši u sred prelaznog roka na more, a pravni sektor se sa time suočio tek kada je Leonardo sleteo u Beograd (i jedini ga dočekali na stadionu toga dana). Anži je, naravno, pokrenuo spor pred FIFA, a daleko od očiju javnosti izvojevana je velika pravna pobeda, bez koje bi Partizan izvesno bankrotirao“, naveo je Vuletić.

On je naveo i da se Anži istog dana kad je Leonardo parafirao ugovor, obratio pravnim zahtevom.

Vuletić je, inače, posle večitog derbija, tražio od predsednika Milorada Vučelića da podnese ostavku, kroz poruku da je neophodan restart.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar