FK Rad, FK Napredak
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Pretposlednje kolo u Superligi Srbije donelo je i sramne kvote u kladionicama, pa su sada "fenjeraši" izraziti favoriti, čak im se daju veće šanse za trijumf nego drugoplasiranom Partizanu protiv Voždovca.

PROČITAJTE JOŠ

I dok je pitanje šampiona odlučeno ranije (Crvene zvezda četvrti put uzastopno osvojila trofej), u donjem delu tabele klubovi vode grčevitu borbu za opstanak.

U niži rang su se preselili OFK Bačka, Mačva, Zlatibor i Inđija, pa su ostala još samo dva mesta u zoni ispadanja.

Zbog specifične situacije jer Fudbalski savez Srbije zatražio da se svi mečevi timova koji se bore za opstanak igraju u istom terminu, kako bi se sprečile mahinacije.

Na dva kola pre kraja od ispadanja strepe Voždovac, Napredak, Proleter, Radnički iz Niša, Javor, Novi Pazar i Rad (trećina lige).

Ipak, najviše od svega čudi da bukmejkeri vide „fenjeraše“ kao izrazite favorite. Veruju da će klubovi upisati važne pobede i osigurati opstanak.

Primera radi Napredak je apsolutni favorit protiv Mladosti, koja se sa 51 bodom nalazi dva mesta iznad Kruševljana i praktično je obezbedila opstaank. Bodovi u Kruševcu joj neće biti presudni, pa se procenjuje da će domaći tim gotovo sigurno slaviti (kvota 1,15), dok je kvota na pobedu tima iz Lučana čak 15.

Foto: Starsport

Rad će na domaćem terenu pokušati da upiše trijumf protiv Mačve, a ti bodovi su „građevinarima“ neophodni za opstanak. Ko se bude kladio na Rad zaradiće samo 1,10 puta više novca od uloženog, dok bi eventualnom pobedom Šapčana mogao da prihoduje 19 puta više.

Radnički iz Niša je apsolutni favorit protiv Zlatibora, pa bi na pobedu „meraklija“ kladioničari mogli da prihoduju tek 1,17 puta, naspram čak 14 za pobedu rivala.

Meč Metalca i Novog Pazara je uglavnom sklonjen sa svih kladionica u Srbiji, a na stranim je promenjena kvota pred početak. Kvota na Metalac je bila 4.05 (bila 1,80), dok je na goste sa 4,40 „pala“ na 1,90.

Kvota na pobedu Proletera protiv Inđije je oko 1,70.

Jedini autsajder koji nije favorit u ovom kolu je Voždovac koji igra protiv Partizana, pa se pobeda „zmajeva“ nagrađuje sa 8,5 većom svotom novca od uplaćene.

Kvota na pobedu Partizana je 1,25 i time je veća od većine davljenika koji ove subote igraju svoje mečeve.

Foto: Screenshot Mozzartbet
Foto: Screenshot William Hill

Raspored 37. kola:

petak

Radnik – TSC 0:3 (0:0)

(Stanojev 54, Tumbasević 78, Lukić 82)

Vojvodina – Spartak 1:1 (0:1)

(Mrkaić 75 – Tufegdžić 13)

Bačka – Crvena zvezda 0:5 (0:4)

(Pavkov 15, Gavrić 24, 36, Petrović 32, Ivanić 86)

Subota

13.30 Inđija – Proleter

13.30 Javor – Čukarički

13.30 Metalac – Novi Pazar

13.30 Napredak – Mladost

13.30 Rad – Mačva

13.30 Zlatibor – Radnički Niš

16.00 Partizan – Voždovac

Foto: Screenshot Rezultati

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar