Novak Đoković i Rafael Nadal Rim navijači
Foto: Tanjug/ AP Photo/Alešandra Tarantino

Navijači Novaka Đokovića još jednom su pobesneli na ATP zbog tretmana prema najboljem teniseru sveta, te tvrde da Rafael Nadal uživa brojne privilegije.

Meč Đokovića i Stefanosa Cicipasa je ovog petka dva puta prekinut zbog kiše.

Prva pauza je trajala tri sata,  a nakon povratka na teren oko 19.30 odlučeno je da meč ponovo bude prekinut.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo je učinilo mnoge navijače najboljeg tenisera sveta besnim jer su već videli obrazac po kojem organizatori turnira biraju ko će kada igrati. Naime, mišljenje većine je da organizatori turnira u Rimu otvoreno favorizuju Rafaela Nadala jer je uvek dobijao termine u kojima nije bila predviđena kiša.

Sa druge strane, Novak je stalno morao da gleda u oblake, a sve mečeve je igrao po kiši u italijanskoj prestonici. I pre četvrtfinala je meč Novaka i Tejlora Frica u drugoj rundi prekinut na tri sata, pre nego što su se igrači vratili na teren.

Nije ništa neuobičajeno da se mečevi zakazuju kada je po prognozi kiša, ali su navijači u prvi plan istakli planiranje satnice.

Naime, Novak je po planu trebalo da počne meč sa Cicipasom oko 14 časova, a u periodu između 14 i 18 časova su se očekivale padavine. Sve je trebalo da se smiri na sata vremena, a od 19 časova su bili najavljeni kišni oblaci i munje. Kao da niko nije uzeo u obzir prognozu kada je organizovao turnir koji i dalje nema nijedan zatvoreni krov.

To je iznerviralo navijače Novaka.

„I, kiša. Zato je Novakov meč i bio zakazan posle Nadalovog. Savršeni tajming“, počela je jedna od Noletovih navijačica.

Ubrzo je jedan od navijača poentirao mišljenje većine teniskih navijača.

„Zato i nije bilo prekida Rafinog meča. A jako je i čudno da je Nadal igrao u ranijem terminu, iako je juče – igrao posle Novaka. Ali, sada je namera mnogo jasnija“.

Usledio je još jedan ovakav komentar.

„Da, moj sin je baš to rekao. Sada znamo zašto je tako! Grrr!“, nadovezala se treća navijačica i tako je usledila čitava lavina komentara.

Bilo je svađi i na zvaničnom Tviter nalogu turnira, pa je tako jedan objektivni navijač istakao da ovakav raspored nije išao potpunu na ruku Nadalu. On je u sredu kasno uveče završio meč sa Janikom Sinerom, a onda već sutradana ni 24 sata kasnije igrao protiv Denisa Šapovalova.

„Ko god da pobedi u četvrtfinalu danas će igrati sutra kasnije popodne u polufinalu i onda će biti na vreme spreman za polufinale. Svi znamo da su šanse kada dobijete tako kasni polufinalni meč veoma male da slavite i u finalu. Nadal igra danas prvi i opet je dobio prednost“, napisao je jedan od navijača.

To je uvelo u dalji okršaj navijača Novaka i Nadala, pa su raspravljali ko je gori i provocirali jedne druge zbog strastvenog gledanja meča.

Novak će ove subote igrati od 11 časova meč sa Stefanosom Cicipasom, a pobednik ovog duel ide na boljeg iz duela Lorenca Sonega i Andreja Rubljova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare