Suspendovana zbog dopinga: Krivi bivšeg i vođenje ljubavi

Tenis 15. maj. 202108:38 > 08:54
Podeli:
Dajana Jastremska
Foto: Screenshot Instagram dayana_yastremskay; EPA-EFE/Angelo Carconi / POOL

Dajana Jastremska, jedna je od najvećih nada ukrajinskog tenisa, ali trenutno ne može da se takmiči jer je suspendovana zbog pozitivnog testa na doping.

Teniserka koja uskoro puni 21 godinu osvojila je u dosadašnjoj karijeri tri turnira, a ova godina trebala je biti godina u kojoj će se probiti u sami teniski vrh.

PROČITAJTE JOŠ

Početkom prošle godine je ostvarila i najbolji plasman u karijieri – bila je 21. teniserka sveta, ali početak ove godine doneo joj je velike nevolje. Bila je pozitivna na mesterolon.

„U mojoj su mokraći pronađene vrlo niski nivoi mesterolona. S obzirom na nisku koncentraciju i negativan uzorak dve nedelje ranije, dobila sam naučnu potvrdu da je pozitivan rezultat moguć kao rezultat neke vrste kontaminacije. Uz to, obaveštena sam da ovu supstancu muškarci koriste kao lek, te da se ne preporučuje ženama zbog štetnih učinaka“, rekla je pre pet mjeseci, a sada tvrdi da zna i kako je nedozvoljena supstanca došla u njeno tijelo.

Jastremska je uverena da je pozitivna jer joj je njen bivši partner supstancu preneo tokom seksa. Njen bivši partner tvrdi da to nije istina, a napisao je i izjavu za komisiju koja se bavi ovim slučajem.

Otac ukrajinske teniserke ga je zamolio da preda uzorak kose za analizu, ali on je to odbio i više nije sarađivao s odbranom bivše devojke.

Rasplet slučaja trebalo bi da bude poznat krajem meseca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar