Foto: youtube.com

Spasoje Stefanović, golman Radničkog iz Sremske Mitrovice, dobio je najvažniju bitku posle teške povrede, ali karijera će dugo biti pod znakom pitanja.

Golman Radničkog je prošle subote prošao je kroz pravu životnu dramu nakon jednog naizgled običnog meča.

On je u meču Prve liga Srbije protiv Žarkova (0:1) pretrpeo izuzetno jak udarac u 35. minutu, nakon kog je hitno prebačen u bolnicu.

PROČITAJTE JOŠ

Odstranjen je jedan bubreg nakon snažnog udarca koji je pretrpeo, a sada slede oporavak i mirovanje u kom organizam mora da se privikne na novonastalu situaciju, posle će tek biti priče o daljoj karijeri.

Portparolka Radničkog, Danka Tufegdžić, potvrdila je za Nova.rs da je Spasoje stabilno posle dva i po dana mirovanja.

Sreća u nesreći bila je što se meč igrao u Žarkovu i što je brzo smešten u Urgentnom centru u Beogradu, pa se pravovremeno reagovalo u kritičnoj situaciji.

„Stabilno je prema poslednjim informacijama, u bolnici je i postoji šansa da u utorak izađe na kućno lečenje. To je poslednja informacija koju je klub dobio. Još rano je pričati o nastavku karijere, ozbiljni su lekarski pregledi za ovaj rang takmičenja. U suštini, najbitnije je da se oporavi, ode kući. Nije mala povreda ostati bez organa, sada drugi bubreg treba da preuzme funkciju. Čeka ga oporavak i on se dobro oseća, i to je najbitnije sada. Povreda se desila u 35. minutu meča, to je bilo onda oko 16.35, on je iznet na nosilima i već je oko 18.00 mu je bubreg izvađen. Prilično se brzo reagovalo, sreća je u nesreći što je sve bilo u Beogradu, pa je brzo dobio adekvatnu pomoć. Dobio je direktno udarac kolenom, kako je telo bilo izvijeno i izduženo, taj deo je postao potpuno nezaštićen“, rekla je Tufegdžićeva za Nova.rs.

Posebno je bolno što se Spasoju ovo desilo na debiju za klub.

Stefanović je rođen u Prištini u oktobru 1992. godine, iza njega je egzotična karijera jer je branio u Americi, Makedoniji, Finskoj i Jermeniji, odakle je došao u Radnički.

Branio je za Ararat Jerevan, odakle je prešao u Širak, pa je 1. avgusta ove godine kao slobodan igrač došao u Sremsku Mitrovicu.

BONUS VIDEO – Policija privela navijača Partizana sa tribine istoka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar