Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Svi ga žele.

Ekipa Bajer Leverkuzena predstavlja najveći hit ove sezone u evropskom fudbalu. „Farmaceuti“ gaze sve pred sobom i sada već deluju kao legitimni kandidati za titulu u Nemačkoj.

PROČITAJTE JOŠ

Kao glavni razlog za njihov uspeh smatra se trener i nekadašnja fudbalska legenda.

Ćabi Alonso radi odličan posao kao trener Bajera iz Leverkuzena. Nemački klub preuzeo je pre godinu dana, a na 54 utakmice ima 33 pobede, 11 remija i deset poraza. Trenutno je njegov Bajer prvi tim u Bundesligi i lider u svojoj grupi Lige Evrope, a igra i atraktivan fudbal sa dosta napadačkih akcija.

Alonso važi za jednog od najboljih mladih trenera na svetu i već postoje kombinacije da nasledi Karla Anćelotija u Real Madridu na kraju ove sezone. Alonsa prati Bajern, koji nije najzadovoljniji radom Tomasa Tuhela. Španski „El Čiringito“ tvrdi da su Alonso i Bajern postigli dogovor za sledeću sezonu. Navodno, nemački šampion želi da započne novu eru sa hit trenerom.

Ćabi Alonso je proslavljeni španski vezista koji je osvojio sve što se može osvojiti u svojoj karijeri. Igrao je za Real Sosijedad, Eibar, Liverpul, Real Madrid i Bajern, a za Španiju je odigrao 114 utakmica i postigao 16 golova. U svojoj trenerskoj karijeri vodio je omladinski tim Reala i B tim Real Sosijedada, iz kojih je došao u Leverkuzen.

BONUS VIDEO Kad je Oliver Kan odlučio da se malo bavi kung-fuom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar