Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill / POOL

Mančester junajted je pobedom nad Aston Vilom sa 2:1 je posle toliko godina čekanja 2. januar dočekao na deobi prvog mesta Premijer lige. Ipak, Ole Gunar Solskjer, trener "crvenih đavola", ostaje čvrsto na zemlji.

Sa 33 bodova je rame uz rame Liverpulu, pa sada svi sa nestrpljenjem čekaju njihov duel na „Enfildu“ koji je zakazan za 17. januar.

PROČITAJTE JOŠ

Junajted je u poslednjih deset kola neporažen, sa čak osam trijumfa, ali je Solsjker istakao da je rano govoriti o tituli Premijer lige.

„Naravno da smo zadovoljni pozicijom na kojoj smo trenutno. Tako je velika razlika ako pogledate gde smo bili pre samo 12 meseci. Možete da izgubite šansu da se borite za titulu u prvih deset kola, ali za nas je bitno da napredujemo, da budemo još bolji. Biće još mnogo ovakvih tesnih utakmica, ali ako budemo u stanju da dobijamo ovakve mečeve, to će napraviti razliku“, kaže Solskjer.

Do poslednjeg minuta se Junajted „čupao“ za bodove, pa je Erik Bejli na kraju šutirao šut rivala i tako obezbedio trijumf svom timu.

„Znali smo da će biti teško na kraju, morali smo da igramo dobro. Trebalo nam je to nešto dodatno u finišu. Nije moralo da bude tako napeto, mogli smo i ranije da završimo utakmicu jer smo stvarali šanse, posebno u drugom delu. Imali smo nekoliko kontri koje smo morali bolje da završimo. Ponekad je neophodno da nađete put do pobede. Svakako je trebalo da bolje kontrolišemo igru u poslednjih deset minuta“, zaključio je Solskjer.

Junajted se sada okreće drugim takmičenjima u Engleskoj, pa će najpre odmeriti snage sa Mančester sitijem u polufinalu Liga Kupa u sredu, dok će tri dana kasnije igrati sa Votfordom u FA Kupu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar