Foto: EPA-EFE/Laurence Griffiths / POOL EDITORIAL USE ONLY.

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Aston Vilu u meču 17. kola engleske Premijer lige sa 2:1 i izjednačili su se sa Liverpulom na čelu tabele.

Junajted je slavio golom Bruna Fernandeša sa penala, mada je tokom meča imao više šansi kojima je mogao da zatrese mrežu i iz igre.

PROČITAJTE JOŠ:

Takve šanse je u nekoliko navrata promašivao Markus Rašford, tačnije nedovoljno jako i precizno je šutirao kada bi mu se ukazala prilika, pa je Emilijano Martinez branio.

Junajted je poveo u smiraj prvog poluvremena pogotkom Antonija Marsijala. Lepu akciju pokrenuo je Pol Pogba na sredini terena.

Francuz je odigrao dobar meč i na sredini terena je „sombrerom“ prebacio Džona MekGina pre nego je glavom produžio loptu do Markusa Rašforda.

Ovaj je prosledio dalje do Arona Van Bisake, a Aron je asistirao Marsijaju u petercu za udarac glavom i pogodak.

Aston Vila je u 51. minutu imala sjajnu šansu, ali se David De Hea istakao na golu „đavola“, odbranivši udarac Oliju Votkinsu koji je olako pobegao Hariju Megvajeru.

Međutim, Vila stiže do izjednačenja u 58. minutu kada je strelac bio Bertran Traore. On je posle iskakanja Van Bisake ostao sam na drugoj stativi, prihvatio je pas od Džeka Griliša i poravnao rezultat.

Samo nekoliko minuta kasnije, na scenu je stupio Fernandeš. On je iskoristio penal koji je Aston Vila skrivila faulom na Pogbi.

Portugalac je namestio loptu na belu tačku, odatle uptuio precizan udarac u donji desni ugao, Martinez se bacio u pravu stranu ali nije uspeo da odbrani i Junajted je upisao tri boda.

Tim Ole Gunar Solskjera sada zauzima druo mesto na tabeli sa 33 boda, ali je izjednačen po broju bodova sa vodećim Liverpulom.

S druge strane, Aston Vila je ostala na 26 bodova, što joj je u ovom trenutku dovoljno za šesto mesto Premijer lige.

Premijer liga, 17. kolo:

Everton – Vest Hem 0:1 (0:0)
(Souček 86)

Mančester junajted – Aston Vila 2:1 (1:0)
(Marsijal 40, Fernandeš 61 – Traore 58)

Subota:

13.30 Totenhem – Lids junajted

16.00 Kristal Palas – Šefild junajted

18.30 Brajton – Vulverhempton

21.00 Vest Bromvič – Arsenal

Nedelja:

13.00 Barnli – Fulam

15.15 Njukasl – Lester

Foto: Printscreen Rezultati

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar