Foto: EPA-EFE/Michael Steele

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer bio je pod velikim pritiskom javnosti prethodnih sedmica, ali mu to nije posebno teško palo.

„Crveni đavoli“ poraženi su od Liverpula 5:0 pre nešto više od nedelju dana, a veliki broj navijača bio je nezadovoljan načinom na koji Norvežanin vodi tim.

PROČITAJTE JOŠ:

Junajted se pridigao iz nokdauna, pa je u subotu deklasirao Totenhem sa 3:0, ali gorak ukus u ustima kada je reč o Solskjeru i dalje ostaje.

Norvežanin je nekoliko puta bio na ivici otkaza, u medijima se pisalo i pričalo o potencijalnim naslednicima, ali u Junajtedu su odlučili da ostanu pri odluci da ne smene Olea.

„Zbog kritika možete posumnjati u sebe ili se možete zauzeti za sebe. Ja sam uvek uživao u tome. Svi imamo drugačije poslove, njihov je da daju svoje mišljenje. Ne želim da se svađam sa bilo kime“, rekao je Solskjer.

Sa druge strane, Totenhem je bio nešto radikalniji. „Pevci“ su u ponedeljak smenili Nuna Espirita Santa, a kao potencijalan naslednik na klupi pominje se Antonio Konte, koji je ranije dovođen u vezu i sa klubom sa „Old Traforda“.

„Nikada nije lepo kada vidite da dobri ljudi gube posao. Ne znam kakva je situacija u Totenhemu, ali kao kolega ne možete da budete srećni kada se ovako nešto desi“, prokomentarisao je Ole smenu kolege.

„Crveni đavoli“ će u utorak od 21 čas igrati u Bergamu meč četvrtog kola Lige šampiona protiv Atalante. Nakon toga ih čeka gradski derbi sa Mančester sitijem u Premijer ligi, koji u mnogome može odlučiiti dalji tok sezone za oba tima.

„Sav fokus je na utakmici sa Atalantom. A onda ćemo se osvrnuti na onu koja dolazi posle i derbi Mančestera. Znamo da će biti teško, ali smo spremni. U dobroj smo poziciji u grupi pošto smo ostvarili pobede na domaćem terenu, ali potrebno je da do željenog rezultata dođemo i u gostima“, istakao je Norvežanin.

Norveški stručnjak sklon je čestoj promeni formacije i taktike, pa je i ovom prilikom ostao tajanstven.

„Ne mogu da vam otkrijem plan igre ili taktiku, ali imamo tim koji može da igra na mnogo načina. U subotu je kvalitet bio bitniji od sistema u kojem smo igrali“, zaključio je Ole.

BONUS VIDEO: Mitar kompletirao het-trik protiv Vest Bromvič Albiona

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar