Foto: EPA-EFE/Andy Rain / POOL

Trener fudbalera Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je da će se David De Hea uskoro vratiti u ekipu i da će golman dobiti onoliko vremena koliko je potrebno posle povratka iz Španije.

De Hea je u Španiji, pošto se njegova partnerka porodila, zbog čega je propustio utakmicu sa Kristal Palasom (0:0) u sredu i neće igrati u nedelju protiv Mančester sitija.

PROČITAJTE JOŠ

„Daću mu koliko god vremena je potrebno. Kada se vrati moraćemo da poštujemo protokole nadležnih. Očekujem da će uskoro biti na raspolaganju. Izmišljati priče kakve su danas bile u medijima, to nije fer prema našim navijačima ni prema Davidu“, rekao je Solskjer.

Prema zdravstvenim protokolima britanskih vlasti, svako ko iz inostranstva doputuje u Englesku mora da ide u karantin 10 dana, ali se izolacija može smanjiti i na pet dana, ako osoba plati privatan test na korona virus i bude negativan.

Britanski mediji danas su preneli da bi De Hea mogao da odsustvuje do aprila.

„Dozvolili smo mu da ode jer je želeo da bude sa svojom devojkom. U staro vreme, to je jedan dan, a onda se vratiš i ponovo si spreman da igraš. Mi želimo svoje fudbalere što pre, ali moramo da brinemo i o ljudskom biću. David je bio tamo za fantastičan dan za njega i njegovu porodicu. Ne znam kada će se vratiti, ali neće biti dugo odsutan. Din (Henderson) može dobro da igra. On je spreman“, dodao je trener Junajteda.

Mančesterski derbi Sitija i Junateda biće odigran u nedelju od 17.30 na „Etihadu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar